Cine este primul artist care a vândut peste 1 milion de copii în format digital ale unui album - VIDEO

Eminem a devenit primul artist din lume care a vândut în Statele Unite ale Americii peste 1 milion de copii în format digital ale unui singur album.

201 afișări
Imaginea articolului Cine este primul artist care a vândut peste 1 milion de copii în format digital ale unui album - VIDEO

Cine este primul artist care a vândut peste 1 milion de copii în format digital ale unui album (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Albumul "Recovery", lansat de Eminem în anul 2010, a devenit astfel primul LP care a fost descărcat în format digital în Statele Unite de peste 1 milion de ori, informează site-ul revistei New Musical Express.

Potrivit cifrelor publicate de Nielsen SoundScan, acest material discografic s-a vândut, până marţi, în 1.001.000 copii. Rapperul american a vândut în prezent peste 3,9 milioane de copii în format digital ale albumelor sale.

Cântăreaţa Adele are mari şanse să imite performanţa muzicianului american, săptămâna viitoare, graţie albumului ei intitulat "21", urmând să devină prima artistă britanică care va vinde în Statele Unite peste 1 milion de copii ale unui singur album, potrivit Billboard.com. Performanţa cântăreţei din Marea Britanie este cu atât mai importantă, cu cât Adele a fost nevoită să îşi anuleze recent o serie de concerte în Statele Unite din cauza unei laringite.

De când Nielsen SoundScan a început, în 2005, să monitorizeze vânzările de albume în format digital, doar 12 LP-uri au reuşit să vândă peste 500.000 de copii, însă niciunul dintre ele nu a trecut de pragul de 1.000.000 de copii.

Eminem a lansat, de-a lungul carierei sale, şapte albume, care s-au vândut în 86,5 de milioane de exemplare în toată lumea. După ce şi-a făcut debutul, în 2002, în calitate de actor, cu rolul din "8 Mile", pentru care a fost lăudat de criticii de specialitate, Eminem a preferat să se concentreze asupra carierei sale de muzician. Cel mai recent album al său, intitulat "Recovery", a fost discul cu cele mai mari vânzări din Statele Unite în anul 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici