Cinefilii ar acorda premiul Oscar comediei "Juno"

Cinefilii ar acorda premiul Oscar comediei "Juno", deşi filmele favorite la gala de anul acesta sunt "Nu există ţară pentru bătrâni" şi "Va curge sânge", potrivit rezultatelor unui sondaj comandat de Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Cinefilii ar acorda premiul Oscar comediei "Juno"

Cinefilii ar acorda premiul Oscar comediei "Juno" (sursa: MediafaxFoto)

Starul comediei "Juno", Ellen Page, care interpretează în film rolul unei adolescente însărcinate, ar trebui să primească premiul pentru cea mai bună actriţă, deşi favorită este Cate Blanchett, cu partitura din "Elizabeth: Epoca de Aur", în timp ce la categoria cel mai bun actor, cinefilii îl preferă pe Johnny Depp, în "Sweeney Todd: Bărbierul diabolic din Fleet Street", în detrimentul lui George Clooney, nominalizat pentru rolul din thriller-ul "Michael Clayton".

Julie Christie şi Daniel Day-Lewis, marii favoriţi ai criticilor la această ediţie a premiilor Oscar, pentru rolurile din "Away from Her" şi, respectiv, "Va curge sânge", nu se numără printre preferaţii publicului cinefil, potrivit E-Poll Market Research.

Rezultatele sondajului indică o mare diferenţă între preferinţele cinefililor şi cele ale membrilor Academiei americane de film, care acordă anual premiile Oscar.

Aproximativ 72% dintre cei intervievaţi sunt de părere că opţiunile Academiei sunt influenţate de critici şi reprezentanţii industriei.

Sondajul, la care au participat 1.100 de adulţi, a indicat faptul că 29% dintre cinefilii preferă comedia "Juno", 25% ar oferi Oscarul filmului "Nu există ţară pentru bătrâni", în timp ce 20% ar premia "Atonement", în regia lui Joe Wright.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici