- Home
- Life-Inedit
- WELLINGTON, (09.11.2010, 16:19)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ciocolata ar putea deveni peste 20 de ani la fel de scumpă ca aurul
Ciocolata riscă să devină peste 20 de ani la fel de scumpă ca aurul, afirmă numeroşi experţi, potrivit cărora, o persoană cu venituri medii nu îşi va mai permite, în deceniile următoare, să îşi cumpere o tabletă de ciocolată decât cu mari eforturi financiare, informează newstrackindia.com.
135 afișări
Ciocolata ar putea deveni peste 20 de ani la fel de scumpă ca aurul
"Peste 20 de ani, ciocolata va fi un fel de caviar. Va deveni atât de rară şi atât de scumpă, încât cetăţeanul obişnuit nu îşi va mai permite să o cumpere", afirmă publicaţia The New Zeeland Herald, care îl citează pe John Mason, directorul şi fondatorul Nature Conservation Research Council, cu sediul în Ghana.
Fermierii din ţările mari producătoare de cacao nu primesc din partea guvernelor locale acele stimulente financiare de care au nevoie pentru a reface plantaţiile de arbori de cacao, pe măsură ce aceştia mor de bătrâneţe. Această acţiune de replantare presupune, de regulă, mutarea fermierilor într-o altă zonă de pădure, unde vor aştepta până la cinci ani, până să obţină prima recoltă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Studiu. Schimbările climatice provocate de om au „încetinit rotația Pământului” și ar putea afecta modul în care măsurăm timpul
-
Cresc preţurile în industria prelucrătoare, construcţii şi în comerţ
-
Horia Constantinescu renunţă la şefia ANPC pentru a candida la Primăria Constanţa
-
Pentagonul alocă 20 miliarde dolari pentru dezvoltarea avionului care-l va înlocui pe F-22 Raptor
În plus, copiii acestor fermieri africani, a căror speranţă de viaţă este de doar 56 de ani, preferă să îşi caute de lucru în zonele urbane şi refuză munca istovitoare de pe plantaţiile de cacao, care le aduce beneficii foarte mici.
"O altă problemă este aceea că acest produs concurează pentru spaţiul agricol cu alte produse, cum este uleiul de palmier, ce cunoaşte o cerere tot mai mare pe piaţa de biocarburanţi", a declarat Thomas Dietsch, directorul departamentului de cercetare şi ecosisteme din cadrul Earthwatch Organisation.
"Consumul de ciocolată creşte într-un ritm mai mare decât cel al producţiei de cacao", a declarat la rândul său Tony Lass, preşedintele Cocoa Research Association, cu ocazia conferinţei anuale, organizată luna trecută de Academy of Chocolate din Marea Britanie.
Parcă pentru a agrava şi mai mult această situaţie, specialiştii afirmă că solurile din plantaţiile tradiţionale de cacao din Africa se degradează rapid.
"Producţia va scădea atât de mult în următorii 20 de ani, încât nu vom mai vedea niciun baton de ciocolată în automatele de gustări - decât, poate, dacă ele vor fi făcute din roşcove în loc de ciocolată", a declarat ciocolatierul londonez Marc Demarquette.
Există şi alte voci, însă, care afirmă că iubitorii de ciocolată vor "salva" de la dispariţie industria ciocolatei acceptând să plătească în viitor un preţ oricât de mare pentru desertul lor preferat.
Un purtător de cuvânt al celebrului producător de ciocolată Cadbury a declarat la rândul său că o eventuală penurie pentru acest produs ar putea fi evitată în viitor cu ajutorul unor iniţiative promovate de Organizaţia Mondială a Comerţului.
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. Primul om cu cip Neuralink în creier joacă „Mario Kart” cu ajutorul device-ului
Citește pe www.zf.ro: Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate aduce o amendă de 3.300 lei
Citește pe www.zf.ro: Surpriză de la Kaufland în România. A investit deja peste 1 mil. euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Povestea unui fost corporatist care alături de un prieten a creat de la zero propria marcă de bere 100% românească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta îmi dă energie”
PROSPORT.RO
Ce se întâmplă când bei vin roșu, de fapt. Expertiza surprinzătoare a medicului Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe