Ciocolata otrăvită, printre armele simpatizanţilor lui Hitler împotriva liderilor Aliaţilor

Simpatizanţii lui Adolf Hitler plănuiau să îi asasineze pe liderii Alianţei folosind otravă strecurată în ciocolată, cafea şi whisky, după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Urmărește
159 afișări
Imaginea articolului Ciocolata otrăvită, printre armele simpatizanţilor lui Hitler împotriva liderilor Aliaţilor

Ciocolata otrăvită, printre armele simpatizanţilor lui Hitler împotriva liderilor Aliaţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În plus, liderii nazişti au elaborat un plan special, conceput pentru a crea "Al patrulea Reich", ce consta în trimiterea de agenţi secreţi în lumea întreagă cu scopul de a promova fără încetare filosofia nazistă, informează express.co.uk.

Ambele planuri au fost elaborate în ultimele luni ale celui de-Al Doilea Război Mondial, când Hitler era sigur deja că va pierde războiul şi că Aliaţii vor prelua controlul asupra Europei. Aceste planuri au fost dezvăluite de agenţii nazişti capturaţi de serviciile secrete britanice în anul 1945.

Informaţiile au fost dezvăluite pentru prima oară luni, când câteva dosare aparţinând MI5 au fost publicate la National Archives din Londra.

Într-unul dintre documente se afirmă că metoda otrăvirii a reprezentat tema centrală a unei conferinţe ce a fost organizată la Berlin în octombrie 1944. Agenţii nazişti au fost instruiţi să adauge substanţe letale în whisky, vinuri şi alte băuturi sau să le injecteze în cârnaţi.

Însă soldaţii din trupele Aliaţilor au fost instruiţi la rândul lor să nu mănânce alimente germane, iar multe eşantioane de cafea şi de ciocolată germană au fost trimise la Londra pentru a fi analizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici