Circa 2.000 de persoane, la concertul The Wailers de la Bucureşti

Circa 2.000 de persoane au asistat, vineri seară, la concertul pe care The Wailers, legendara trupă a lui Bob Marley, l-a susţinut la Arenele Romane din Bucureşti.

23 afișări
Imaginea articolului Circa 2.000 de persoane, la concertul The Wailers de la Bucureşti

Circa 2.000 de persoane, la concertul The Wailers de la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înaintea concertului formaţiei The Wailers, pe scena de la Arenele Romane au urcat cei de la El Negro, care au încălzit publicul cu melodiile lor. După circa o oră, pe scenă au urcat membrii trupei The Wailers.

În ciuda frigului, tineri şi oameni mai în vârstă, îmbrăcaţi colorat şi accesorizaţi cu pălăriuţe, eşarfe sau genţi în culorile steagului jamaican, au dansat şi cântat alături de artiştii de pe scenă, care au adus la Bucureşti celebrele ritmuri ale lui Bob Marley, într-o manieră proprie.

Bob Marley a cântat timp de 12 ani împreună cu The Wailers, iar la 29 de ani după dispariţia lui, pionierii muzicii reggae continuă să încânte milioanele de fani din întreaga lume.

Melodiile celebre care l-au făcut pe Bob Marley liderul incontestabil al stilului reggae au răsunat pentru prima dată live la Bucureşti: "I Shot the Sheriff", "No Woman, No Cry", "Could You Be Loved", "Stir It Up", "Redemption Song", "One Love".

Trupa The Wailers a fost fondată în 1969, chiar de Bob Marley. Din pionieri ai genului reggae, muzicienii au reuşit să transforme acest nou stil muzical într-un adevărat fenomen global, devenind astfel adevărate simboluri jamaicane.

După dispariţia lui Bob Marley, în 1981, legenda a fost continuată de basistul Aston "Familyman" Barrett, cel care a adus tinere talente în formaţie. În cei 40 de ani de activitate, membrii trupei The Wailers au vândut peste 250 de milioane de albume în întreaga lume. Tot ei au primit singurul disc de diamant acordat vreodată unui album reggae, pentru "The Legend". Această compilaţie deţine şi recordul pentru cel mai bine vândut album din istoria muzicii reggae: peste 20 de milioane de exemplare.

Concertul de la Bucureşti a fost organizat de King Size Production şi Bring the Noise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici