Circa 200 de tineri au mărşăluit şi au pledat pentru aducerea actorilor din seria "Amurg" în România - FOTO

Circa 200 de tineri au mărşăluit timp de o oră, în Capitală, de la Piaţa Unirii până la Parcul Naţional şi au strigat din răsputeri pentru aducerea actorilor principali din seria "Amurg" în România, joi, cu o zi înainte de premiera românească a celei de-a treia părţi a francizei, "Eclipsa".

110 afișări
Imaginea articolului Circa 200 de tineri au mărşăluit şi au pledat pentru aducerea actorilor din seria "Amurg" în România - FOTO

Circa 200 de tineri au mărşăluit şi au pledat pentru aducerea actorilor din seria "Amurg" în România (Imagine: MediaPro Distribution )

Manifestarea, numită Convenţia fanilor "Amurg", a avut ca scop aducerea în România a actorilor din celebra franciză cinematografică, prin înregistrarea unei zgomotoase pledoarii în acest sens a fanilor acesteia. Evenimentul a fost susţinut de MediaPro Distribution, distribuitorul român al filmelor din seria "Amurg/ Twilight".

Astfel, la ora 17.40, în Piaţa Unirii din Capitală, circa 200 de adolescenţi erau gata să pornească în marş, marcând începerea acestuia prin strigăte prelungi.

Participanţii au venit echipaţi cu steaguri cu mesajele "Dracula wants to meet you. Come to Romania" (Dracula vrea să vă cunoască. Veniţi în România) şi "Vampires were born right here" (Vampirii s-au născut chiar aici), cu tricouri şi genţi imprimate cu imaginile actorilor Robert Pattinson, Kristen Stewart şi Taylor Lautner, afişe cu filmul "Saga Amurg: Eclipsă", ce va avea premiera în România vineri, insigne şi medalioane tematice sau chiar colaje cu poze, postere, motto-uri din film şi mesaje precum "I love Rob" şi "Bite me".

"Sper să fim cât mai mulţi şi să-i aducem în România. I-aş întreba pe Robert Pattinson şi Kristen Stewart dacă sunt împreună, să nu ne mai ţină aşa...", a spus o fată venită de la Craiova pentru a participa la manifestaţie. Întrebată ce-ar face dacă ar reuşi să îi vadă pe actori în carne şi oase, o altă adolescentă a răspuns: "Oh, Doamne, vreau să mă arunc pe Rob (Robert Pattinson, n.r.), să-l iau în braţe. M-aş agăţa şi de un picior de-al lui şi nu i-aş mai da drumul".

Unul din cei câţiva băieţi prezenţi a spus că i-au plăcut mai întâi cărţile din seria "Amurg", de Stephenie Meyer, şi că le-a citit pe toate patru într-o vară.

La convenţie s-a remarcat şi prezenţa unor femei, alături de cea a copiilor. "De la Galaţi am venit, cu fetiţa. E fan Twilight", a spus o doamnă care afişa cu fiica ei un carton cu mesajul "We are twilighters all the way".

Marşul, desfăşurat în bune condiţii de pază, timp de o oră, a fost marcat ocazional de strigăte ce atrăgeau atenţia trecătorilor. Mai mult, aproape de sfârşitul drumului, unul dintre cei mai mici din grup, un băiat, a luat iniţiativa să organizeze strigările celorlalţi întrebând "Cine vreţi să vină în România?". Ceilalţi au început să scandeze "Robert! Robert", iar micul instigator a strigat din nou: "Numai atât?", răspunzându-i-se apoi "Kristen! Kristen!" şi "Taylor! Taylor!".

Ajunşi la amfiteatrul Centrului Cultural "Mihai Eminescu", din Parcul Naţional, participanţii la manifestare au fost invitaţi să strige şi în faţa camerei video, pentru ca mesajul lor să ajungă la actorii pe care îi vor în România. Astfel, ei au urlat îndelung, agitând steaguri, afişe, postere, iar apoi au fost premiaţi cu diverse materiale promoţionale ale filmului "Eclipsa" - brelocuri, brăţări, afişe -, dar şi cu invitaţii la film.

Pe un ecran amplasat în amfiteatru urmau să fie proiectate primele două filme din serie - "Amurg" şi "Saga Amurg: Lună nouă" -, gratuit, pentru fani.

Filmele seriei "Amurg" sunt distribuite în România de MediaPro Distribution.

Primele două lungmetraje din această franciză de succes - "Amurg", de Catherine Hardwicke, şi "Saga Amurg: Lună Nouă", în regia lui Chris Weitz - au obţinut împreună încasări de 1,1 miliarde de dolari. Volumele scrise de Stephenie Meyer - "Amurg" şi continuările "Lună Nouă", "Eclipsa" şi "Zori de Zi" - au fost vândute în peste 100 de milioane de copii pe plan mondial, potrivit editurii britanice Little, Brown Book Group.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici