Circa 90 la sută din bancnotele din Statele Unite au urme de cocaină pe ele

Analiza bancnotelor care circulă în oraşe mari din SUA arată că procentul de bancnote cu urme de droguri pe ele este mai mare de 90 la sută, la Washington ajungând până la 95 la sută, potrivit unor studii recente, citate de Sky News.

71 afișări
Imaginea articolului Circa 90 la sută din bancnotele din Statele Unite au urme de cocaină pe ele

Circa 90 la sută din bancnotele din Statele Unite au urme de cocaină pe ele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele mai "curate" bancnote s-ar afla în Salt Lake City, unde trăieşte comunitatea mormonă. Prezenţa cocainei pe bancnote poate fi explicată prin folosirea acestora la prizarea drogurilor sau prin manipularea lor în timpul unor afaceri cu droguri. Contaminarea se poate extinde atunci când bancnotele sunt grupate sau când sunt folosite dispozitive de numărat bani.

Oamenii de ştiinţă au analizat bancnote din peste 30 de oraşe din Statele Unite, Canada, Brazilia, China şi Japonia, iar potrivit studiului folosirea cocainei este în creştere. Cercetătorii au găsit dovezi "alarmante" ale contaminării cu cocaină în foarte multe zone.

Statele Unite şi Canada prezintă cel mai înalt nivel de contaminare, media fiind între 85 şi 90 de procente. China şi Japonia înregistrează cele mai scăzute rate de contaminare, de 20 şi, respectiv, 12 la sută.

Rata contaminării cu droguri a bancnotelor din Statele Unite a crescut cu 20 de procente faţă de cea din urmă cu doi ani, înregistrată în urma unui studiu similar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici