Circulaţie restricţionată, care alegorice şi degustare de bere, duminică, la parada St.Patrick's Day

Circulaţia autovehiculelor va fi restricţionată duminică, între orele 15.00 şi 17.00, din Şoseaua Kiseleff, Piaţa Victoriei şi Calea Victoriei până la Piaţa George Enescu, cu ocazia paradei organizate în Bucureşti în cinstea patronului spiritual al Irlandei - Sfântul Patrick.

1721 afișări
Imaginea articolului Circulaţie restricţionată, care alegorice şi degustare de bere, duminică, la parada St.Patrick's Day

Circulaţie restricţionată, care alegorice şi degustare de bere, duminică, la parada St.Patrick's Day (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, mai multe care alegorice vesel decorate în culorile naţionale ale României şi Irlandei vor defila pe străzile Bucureştiului însoţite de peste 150 de dansatori şi muzicieni irlandezi, români şi bulgari.

"Anul trecut, conform raportului publicat de Poliţia Română, peste 8.000 de oameni au participat la Parada St. Patrick din Bucureşti, au cântat, au dansat şi au sărbătorit legăturile culturale şi spirituale dintre cele două naţiuni. Pentru că oamenii s-au distrat atât de bine la ediţia precedentă şi au înţeles spiritul sărbătorii pe care noi o organizăm, ne aşteptăm ca anul acesta să avem un număr dublu de participanţi", a declarat John Long, preşedintele Asociaţiei Ireland România Network (IRN).

Startul paradei îl vor da ambasadorul Irlandei la Bucureşti, Gerard Corr, viceprimarul capitalei Marcel Nicolaescu şi preşedintele IRN, John Long.

Pe parcursul paradei, membrii echipei de rugby Arlechinii Bucureşti vor organiza un flashmob la care se pot alătura toţi participanţii de la paradă.

Mai mult, aproximativ 40 de majorete, de la Şcoala Generală 112, vor însoţi parada şi vor susţine un scurt spectacol inedit pe parcursul traseului.

Cadrul muzical va fi asigurat de peste 60 de cimpoieri din Irlanda, Bulgaria şi România.

Copiii care se vor alătura paradei vor primi baloane, steguleţe, iar un artist le va picta feţele.

În acelaşi timp, mai mulţi câini irlandezi, dresaţi să ajute oamenii cu probleme de vedere, vor defila la paradă, îmbrăcaţi în pelerine verzi.

Parada se va încheia cu un spectacol de dans tradiţional irlandez în Piaţa George Enescu. Participanţii se vor putea bucura apoi de o degustare de bere neagră în Piaţa Valter Mărăcineanu.

Festivalul dedicat St. Patrick's Day (17 martie), patronul spiritual al Irlandei, va avea loc de vineri până duminică şi va include, pe lângă paradă, şi un bal de gală, care va avea loc la Athenee Palace Hilton din Bucureşti şi va reuni unii dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai mediului diplomatic, de afaceri şi cultural din România. La bal, dansatorii trupei The Irish Way vor susţine un scurt spectacol de dans tradiţional româno-irlandez. De asemenea, va fi organizată o tombolă cu premii diverse, de la weekenduri la Bran şi Braşov până la sticle de whisky tradiţional irlandez.

Parada de Saint Patrick's Day este o tradiţie atât în Irlanda, cât şi în străinătate. După marea foamete din secolul al XIX-lea, cauzată de lipsa cartofilor, un val de migranţi a părăsit Irlanda, iar parada de Saint Patrick's Day a devenit modalitatea acestora de a-şi manifesta identitatea. Pornind de la tradiţie, au început să se organizeze peste tot în lume parade, care au ajuns să îi includă pe toţi cei care împărtăşesc aceleaşi valori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici