Claudine Auger, prima franţuzoaică Bond Girl, a murit la vârsta de 78 de ani

Claudine Auger, prima actriţă franceză care a interpretat rolul de Bond Girl, în filmul „Thunderball” (1965) în care a jucat alături de Sean Connery, a murit la vârsta de 78 de ani, a anunţat agenţia care o reprezenta, Time Art, potrivit metro.co.uk.

545 afișări
Imaginea articolului Claudine Auger, prima franţuzoaică Bond Girl, a murit la vârsta de 78 de ani

Claudine Auger şi Sean Connery. Sursa: Profimediaimages

Născută la Paris, în aprilie 1941, Auger şi-a început cariera ca model şi a reprezentat Franţa la ediţia din 1958 a concursului de frumuseţe Miss World.

În paralel, a luat lecţii de actorie, care i-au adus mici roluri, cu care şi-a construit, treptat, o reputaţie. În 1962 a jucat în filmul cu muschetari "Le masque de fer/ Masca de fier", de Henri Decoin.

Însă abia cu rolul de fată Bond a devenit celebră, fiind prima actriţă franceză care a obţinut partitura.

În trailerul filmului era prezentată drept „Tânără. Frumoasă. Căzută în capcană. Ar putea fi periculoasă".

În „Operaţiunea Thunderball/ Thunderball", de Terence Young, al patrulea film din franciza Bond, ea a jucat rolul „Domino". Acţiunea filmului are loc în Bahamas, prilej pentru multe scene de acţiune interpretate în costum de baie.

Într-un interviu acordat în 1965, Auger spunea că să joace în franciza Bond sau într-o piesă de Moliere „era un joc, acelaşi lucru".

După anii 1960, Auger şi-a continuat cariera în televiziune şi film.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici