Clooney, Pitt şi Damon luptă împotriva sărăciei din Darfur

O asociaţie caritabilă fondată de starurile hollywoodiene George Clooney, Brad Pitt şi Matt Damon a donat suma de 500.000 de dolari programului înfiinţat de ONU pentru eradicarea foametei.

12 afișări
Imaginea articolului Clooney, Pitt şi Damon luptă împotriva sărăciei din Darfur

Clooney, Pitt şi Damon au donat 500.000 de dolari pentru cauza săracilor din Darfur

Programul Alimentar Mondial (World Food Programme, WFP) este o agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, cu sediul la Roma, Italia. Este cea mai mare organizaţie cu rol umanitar pentru acordarea de ajutoare internaţionale în alimente. Organizaţia are birouri în 90 de ţări de pe glob unde se derulează programe de ajutorare finanţate de WFP.

Organizaţia utilizează elicoptere pentru transportul de alimente în nordul Sudanului, mai precis în regiunea Darfur, care a cunoscut un aflux de refugiaţi în ultimii ani, de când războiul face ravagii în zonă.

"Fără finanţare suplimentare imediată, ajutorul umanitar din zonă va avea de suferit", a declarat Clooney într-un comunicat.

Friends of the World Food Program, o organizaţie non profit care colaborează cu WFP, a indicat că asociaţia caritabilă fondată de Clooney, Not On Our Watch, a donat agenţiei ONU, în 2007, suma de un milion de dolari.

Printre alţi cofondatori ai Not On Our Watch se numără actorul Don Cheadle şi producătorul Jerry Weintraub. Multe staruri şi persoane obişnuite de la Hollywood şi din lume s-au implicat în eforturile de ajutorare a refugiaţilor din Darfur.

Friends of the World Food Program spune că WFP are nevoie de 77 de milioane de dolari în 2008 pentru operaţiunile sale de ajutorare. WFP intenţioază să ajute aproximativ 180.000 de asistenţi sociali de la 180 de agenţii din Sudan, 70% dintre acestea fiind localizate în Darfur.

Regiunea este în centrul unui conflict sângeros între guvernul sudanez, care are miliţii armate formate mai ales din arabi, cunoscuţi şi ca Janjaweed, şi rebelii non-arabi.

Războiul civil din Darfur a izbucnit în 2003, iar consecinţele sale au avut ca rezultate 200.000 de morţi şi 2,5 milioane de refugiaţi, potrivit organizaţiilor internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici