Clooney va inaugura un cinematograf într-una din taberele de supravieţuitori din L'Aquila

Actorul american George Clooney va inaugura joi, în oraşul L'Aquila, din centrul Italiei, chiar în timpul Summitului G8, un cinematograf într-una dintre taberele de corturi ridicate pentru supravieţuitorii seismului din 6 aprilie, care a făcut 299 de victime.

6 afișări
Imaginea articolului Clooney va inaugura un cinematograf într-una din taberele de supravieţuitori din L'Aquila

Clooney va inaugura un cinematograf într-una din taberele de supravieţuitori din L'Aquila (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

George Clooney, însoţit de activista pentru pace nord-irlandeză Betty Williams, laureată a premiului Nobel pentru pace în 1976, se va deplasa în această tabără pentru supravieţuitori din San Demetrio, la periferia oraşului L'Aquila, pentru a asista la inaugurarea acestui cinematograf, care va fi unul permanent.

Denumită "Nobel for Peace Hall", noua clădire va adăposti şi alte activităţi culturale. De asemenea, în interiorul ei va funcţiona şi o bibliotecă.

Aproximativ 30 de şefi de state şi de guverne, printre care şi preşedintele american Barack Obama, sunt aşteptaţi la acest Summitul G8, ce va avea loc între 8 şi 10 iulie.

Seismul din 6 aprilie a lăsat fără locuinţe aproximativ 70.000 de persoane, dintre care 24.000 trăiesc de trei luni în corturi.

Actorul este celebru pentru eforturile sale depuse pentru atragerea atenţiei asupra unor crize politice şi sociale internaţionale, printre care se numără şi cea din Darfur, Sudan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici