Coaja de mandarină, eficientă în tratarea unor forme de cancer

Coaja de mandarină este eficace în tratarea cancerelor mamar, pulmonar, ovarian şi la prostată, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici şi prezentat la conferinţa anuală a Asociaţiei farmaceutice britanice, care a avut loc la Manchester, informează Reuters.

3 afișări
Imaginea articolului Coaja de mandarină, eficientă în tratarea unor forme de cancer

Coaja de mandarină, eficientă în tratarea unor forme de cancer

Celulele tumorilor canceroase care conţin o enzimă numită P450 CYP1B1 pot fi distruse cu ajutorul unei substanţe prezente în coaja de mandarină, Salvestrol Q40, potrivit cercetătorilor de la Şcoala de farmacie din Leicester.

Descoperirea ar putea să stea la baza unor noi tratamente împotriva cancerelor mamar, pulmonar, ovarian şi la prostată, spun cercetătorii.

Profesorul Dr. Hoon L. Tan, specialist în chimie medicală, a declarat: "Este foarte important faptul că am descoperit un compus alimentar care poate distruge o ţintă canceroasă precisă".

"Salvestrolii pot oferi un nou mecanism de acţiune împotriva cancerului prin intermediul dietei alimentare", a adăugat acesta.

"Absenţa salvestrolilor din dieta modernă este o consecinţă a faptului că majoritatea oamenilor nu mai consumă coaja unor fructe, un factor major în creşterea incidenţei unor tipuri de cancer în rândul populaţiei", a mai spus cercetătorul.

Specialistul a adăugat că substanţa a fost analizată doar în cadrul unei prime serii de teste şi că vor trece cel puţin cinci ani până la crearea unui medicament împotriva cancerului pe baza acestei substanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici