Coldplay a vândut cele mai multe albume în 2008 (Video)

Grupul britanic Coldplay a obţinut primul loc în clasamentul vânzărilor de albume pe anul 2008, graţie materialului discografic "Viva La Vida Or Death And All His Friends", potrivit statisticilor din industria muzicală, publicate luni.

16 afișări
Imaginea articolului Coldplay a vândut cele mai multe albume în 2008 (Video)

Coldplay a vândut cele mai multe albume în 2008 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Al patrulea album de studio al grupului britanic s-a vândut în 6,8 milioane de exemplare, pe plan mondial, a anunţat International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), cu sediul în Londra.

Totodată, albumul "Viva La Vida" a doborât recordul de descărcări de pe internet, la mai puţin de o lună după lansare, potrivit IFPI.

Acest clasament încununează un an foarte reuşit pentru trupa Coldplay, care a câştigat deja trei premii Grammy în Statele Unite, inclusiv cel pentru cel mai bun album rock.

Materialele discografice aflate în clasamentul vânzărilor de albume pe anul 2008, după "Viva la Vida":

"Black Ice", cel mai recent album al trupei rock australiene AC/DC

coloana sonoră originală a filmului "Mamma Mia!"

cântăreaţa britanică Duffy  cu albumul ei de debut, intitulat "Rockferry"

"Death Magnetic", al nouălea album al legendarei trupe americane Metallica.

În clasamentul celor mai bine vândute 10 albume ale anului 2008, patru aparţin artiştilor britanici, trei artiştilor americani, trei sunt coloanele sonore ale unor filme, iar pe a 10-a poziţie în acest top se află albumul unei artiste originare din Barbados, Rihanna.

Mult aşteptatul album al trupei americane Guns N' Roses, "Chinese Democracy", s-a clasat pe locul al 14-lea, iar cel mai bine vândut album al tuturor timpurilor, "Thriller"-ul lui Michael Jackson, remasterizat pentru o ediţie aniversară, a ocupat locul al 32-lea în clasamentul vânzărilor de discuri din anul 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici