Coldplay pregăteşte lansarea unui nou album (Galerie Video)

Trupa Coldplay, care în luna iunie a scos pe piaţă albumul "Viva la Vida", pregăteşte deja un nou material discografic, programat să apară pe piaţă în mai puţin de un an, informează cotidianul britanic The Sun.

12 afișări
Imaginea articolului Coldplay pregăteşte lansarea unui nou album (Galerie Video)

Coldplay pregăteşte lansarea unui nou album (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, cvartetul britanic are deja pregătit materialul pentru următorul album, dat fiind faptul că sesiunile de înregistrări, realizate alături de producătorul Brian Eno, au fost foarte productive, ei dispunând acum de mai multe piese, care nu au mai avut loc pe albumul "Viva La Vida".

"Înregistrările pentru «Viva La Vida» au fost foarte prolifice. Artiştii au lucrat incredibil de bine cu Brian, înregistrând mai multă muzică decât putea să intre pe un singur album", a declarat un reprezentant al casei de discuri EMI, sub egida căreia lucrează Coldplay.

"Majoritatea pieselor pentru noul album sunt pregătite, doar că muzicienii trebuie să revină în studio, la un moment dat, pentru a mai adăuga câteva cântece", a mai spus acesta.

Astfel, dacă trupa Coldplay va continua apoi şi cu o colecţie "Greatest Hits", ei îşi vor încheia obligaţiile contractuale faţă de casa de discuri, având posibilitatea să continue independent sau să-şi renegocieze contractul.

Casa de discuri EMI a fost preluată, anul trecut, de o altă companie, iar mulţi dintre artiştii săi s-au opus acestei mişcări.

Paul McCartney şi Radiohead deja s-au retras, în timp ce managementul lui Robbie Williams s-a arătat rezervat faţă de noul regim.

Cu toate acestea, Chris Martin, liderul Coldplay, nu a vrut să comenteze acest subiect.

El a dat, însă, de înţeles că doreşte să scoată un nou album, cât mai repede.

Întrebat despre o piesă realizată în colaborare cu Kylie Minogue, dar care nu a mai ajuns pe "Viva La Vida", Martin a lăsat să-i scape informaţia că melodia se va regăsi pe un album ce urmează a fi lansat în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici