Colecţia de artă a actriţei Elizabeth Taylor, scoasă la licitaţie în februarie

Colecţia de artă a actriţei Elizabeth Taylor, decedată în martie 2011, va fi scoasă la licitaţie în luna februarie, la Londra.

222 afișări
Imaginea articolului Colecţia de artă a actriţei Elizabeth Taylor, scoasă la licitaţie în februarie

Elizabeth Taylor (Imagine: Mediafax foto/AFP)

O colecţie de 38 de opere de artă care au aparţinut celebrei actriţe va fi scoasă la vânzare de casa Christie's, într-o licitaţie specială, pe 7 februarie, informează femalefirst.co.uk.

Printre aceste opere se află un peisaj de toamnă de Vincent van Gogh estimat la un preţ cuprins între 7,6 milioane de dolari şi 11 milioane de dolari, un autoportret de Edgar Degas şi câteva lucrări de Camille Pissarro şi Auguste Renoir.

Toate încasările vor fi donate în conturile Elizabeth Taylor Trust, fundaţia de caritate înfiinţată de celebra actriţă.

În luna decembrie, rochiile, bijuteriile şi alte obiecte care au aparţinut actriţei au fost vândute la licitaţie, la New York, iar sumele obţinute au depăşit 156 de milioane de dolari.

Elizabeth Taylor a murit în urma unei insuficienţe cardiace, în martie 2011, la vârsta de 79 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici