Combinezonul galben purtat de Bruce Lee în "Jocul morţii", vândut la licitaţie. Suma pentru care a fost achiziţionat

Combinezonul galben pe care Bruce Lee l-a purtat în ultimul său film, "Jocul morţii", a fost vândut cu suma de 780.000 dolari Hong Kong (101.400 dolari), la o licitaţie organizată, joi, la Hong Kong, de casa Spink China.

716 afișări
Imaginea articolului Combinezonul galben purtat de Bruce Lee în "Jocul morţii", vândut la licitaţie. Suma pentru care a fost achiziţionat

Bruce Lee (Imagine: captura video YouTube)

Combinezonul a fost vândut cu suma de 780.000 dolari Hong Kong (101.400 dolari). S-a obţinut astfel o sumă dublă faţă de preţul de pornire, 300.000 de dolari Hong Kong.

De asemenea, nunceagurile galbene, pe care Bruce Lee le-a creat pentru "Jocul morţii", au fost vândute pentru suma de 540.000 dolari Hong Kong (69.636 dolari), potrivit site-ului marketwatch.com.

Printre celelalte obiecte care i-au aparţinut lui Bruce Lee s-au numărat desene realizate de acesta unor maeştri ai artelor marţiale, un bici din bambus şi alte arme cu autograf, o pernă de box, o carte cu reguli de învăţare a karatelor Ketsugo, haine şi bijuterii - vândute pentru suma totală de 2,19 milioane de dolari Hong Kong.

Bruce Lee a decedat la Hong Kong, în urma unui edem cerebral, pe 20 iulie 1973, la vârsta de 32 de ani, în timpul filmărilor la "Jocul morţii". "Intrarea dragonului" este ultimul său film terminat.

Bruce Lee este considerat unul dintre cei mai buni actori din filmele de arte marţiale şi a contribuit considerabil la popularizarea stilului kung fu. El a rămas extrem de popular în Hong Kong, unde a copilărit, înainte de a emigra în Statele Unite ale Americii.

Decedat la vârsta de 32 de ani, Bruce Lee a avut o carieră scurtă, dar prolifică. Bruce Lee s-a remarcat în serialul de televiziune "The Green Hornet" şi a devenit celebru după ce a jucat în lungmetrajul "Drumul dragonului" (1972), marcând o întreagă generaţie de cineaşti, precum Quentin Tarantino.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici