COMENTARIU - 1234 (Unde dragoste nu e) de Delia Matache. Videoclipul discordiei - VIDEO

Videoclipul cântecului"1234 (Unde dragoste nu e)"a fost hulit de mame de băieţi şi alţi"cenzori".Reacţia Deliei Matache a apărut în scris.Între invocarea cenzurii şi editorialul inflamant al Deliei Matache se află o neînţelegere socială: furia şi injuriile nu aduc înţelegerea a ceea ce s-a întâmplat.

8288 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU - 1234 (Unde dragoste nu e) de Delia Matache. Videoclipul discordiei - VIDEO

COMENTARIU - 1234 (Unde dragoste nu e) de Delia Matache. Videoclipul discordiei (Imagine: Liviu Adascalitei/ Arhiva Mediafax Foto)

Aşadar, Delia a scris un text pe blog. O apologie a femeii show-off, o pledoarie pentru libertatea de a arăta orice. Cum e, de fapt, poţi să te expui, jenezi oare pe cineva dacă o faci?

Delia spune că în videoclip nu-i nimic indecent, că versul cu ea şi baby boy-ul, în care-i zice să se oprească din "meşterit", că se rupe patul, e, poate, doar bazat pe o poveste adevărată. Delia scrie. Delia mânuieşte limba noastră. Deci Delia dixit: "În cazul meu, nu pot spune că am ce să cenzurez în “uşor iubitul meu că se rupe patul!” Pentru cei ce înţeleg mai mult decât ce zice versul, sorry, păcătoşilor!" Deci textual nimic de cenzurat până acum.

Textul Deliei, amica fetelor cu personalitate, are ironie, glumiţe, vervă, foc şi pară şi încurajarea plăcerilor. O femeie adevărată, cu punctul pe i, cu piciorul în prag, cu mintea la cap. Normal că nu e nimic de cenzurat. Am văzut şi videoclipul: Delia, cu spatele, contractând şi relaxând, una câte una faimoasele frumuseţi femeieşti, pe ritm, pe beat, lasciv şi incitant. Necuviincios, dar sublim. Cel mai mult dintre versurile melodiei mă impresionează cel preluat din melodia rockerului romantic Gheorghe Gheorghiu de pe vremea comunismului: "Unde dragoste nu e, nimic nu e". Delia este vedeta, nu face educaţie.

Mamele indignate comentează şi o aşează pe Delia sub semnul unei zicale ajustate potrivit situaţiei: "Unde-ţi stă şezutul îţi va sta şi reputaţia, dacă îmi ispiteşti odrasla!". Hotărârea e fermă: Mamele de băieţi n-o plac pe Delia. Adolescenţii nu trebuie să vadă măscări. Aşa cred ele, mamele.

Ce se deduce din acest nesperat bucluc? Culmea: că şi mamele şi Delia au dreptate. Că Delia le trimite la sănătoasa pe femeile pudice, cu tot cu educaţia lor de fier, este corect. Ceea ce spun femeile-mame este însă foarte corect. Căci vrei nu vrei, pe orice canal TV schimbi, dai de Delia. Te loveşte în plex: ”Dacă odrasla-ţi nu deţine încă forţă de a discerne şi e încă la nivelul la care face ce vede, doar pentru că vede, mami, scoateee televizorul din priză"), pentru că nu-ţi convine atitudinea ei noncomformistă, tot dai de ea.

Între Delia şi mame însă lipsesc multe. Inclusiv înţelegerea matură, nu? Dar unde-i discernământul puberului? Păi, discernământul vorbeşte despre cum familia îl educă pe acest Domn Goe. Cine n-a avut timp şi răbdare? Mama sau şcoala? Puştiul cu alte alegeri şi modele în cap ar fi privit altfel textul, clipul şi corpul Deliei. Mamele ar fi fost mai puţin indignate. Delia n-ar fi fost vedeta-problemă.

Iată videoclipul pentru care Delia a fost ţintuită la stâlpul infamiei:

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici