COMENTARIU. Vedetele americane despre Alegerile din SUA. Clasa muncitoare needucată şi sexismul lui Trump

Jessica Chastain, Robert DeNiro, Leonardo DiCaprio şi Natalie Portman sunt doar câteva dintre celebrităţile care sunt vehement împotriva lui Donald Trump. Starurile de la Hollywood încurajează americanii să voteze pentru Hillary Clinton la alegerile de marţi, 8 noiembrie.

1370 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU. Vedetele americane despre Alegerile din SUA. Clasa muncitoare needucată şi sexismul lui Trump

COMENTARIU. Vedetele americane despre Alegerile din SUA. Clasa muncitoare needucată şi sexismul lui Trump

Actriţa Jessica Chastain a fost o susţinătoare ferventă a candidatei democrate Hillary Clinton şi s-a declarat vehement împotriva republicanului Donald Trump. Chastian simte că întreaga campanie a fost "o lovitură directă" pentru femei, chiar dacă fostul secretar de stat Hillary Clinton câştigă alegerile prezidenţiale.

"Sincer, eu nu pot funcţiona într-o astfel de ţară", a declarat actriţa pentru TheWrap.com. "Sunt tristă. Nu contează ce se întâmplă. Pentru că există atât de multe daune produse în această campanie", spune actriţa. "Sunt femeie şi e şocant pentru mine să citesc statisticile care spun că 70 % dintre bărbaţii albi needucaţi votează într-un anumit fel."

Cu siguranţă conştient de faptul că poate influenţa votul oamenilor care-l admiră pentru cariera sa cinematografică, De Niro a făcut tot posibilul să-l mai acuze încă o dată pe Trump, când a acceptat premiul Comedy Award la Hollywood, la gala anuală Hollywood Film Awards, desfăşurată duminică seară la Hilton, în Beverly Hills.

"Suntem aici pentru a sărbători filmele de la Hollywood", şi-a început discursul actorul în vârstă de 73 de ani "Dar umbra alegerilor şi politicii planează deasupra noastră mai mult decât orice altceva şi este greu să ne gândim în momentele acestea la entertainment. Avem ocazia de a preveni o tragedie dacă mergem la vot marţi. Deci votaţi pentru Hillary Clinton." De Niro şi-a declarat sprijinul său pentru Clinton. Luna trecută a provocat şi controverse, când a recunoscut că ar vrea să-i dea politicianului republican Donald Trump un pumn în faţă.

Actorul nu a fost singura vedetă care a abordat subiectul alegerilor din Statele Unite la premiile Hollywood Film Awards. Gazda galei, James Corden, a dat startul evenimentului prin a se adresa audienţei: "Aceasta ar putea ultima ceremonie de premiere, înainte de apocalipsă. De miercuri e posibil să urmărim o versiune din viaţa reală a filmului The Purge (film horror -n.r.)."

În acelaşi timp, deşi nu s-a referit la Clinton pe nume, Leonardo DiCaprio a făcut o declaraţie din care se subînţelege pentru cine va vota, atunci când a acceptat premiul pentru documentarul său "Before the Flood", la Hollywood Film Awards. "Hai să ne folosim puterea de cetăţeni pentru a face ceea ce este corect", a spus DiCaprio "Vă rugăm să mergeţi la vot. Votaţi pentru candidatul care ştie ce înseamnă cercetarea schimbărilor climatice."

Donald Trump a afirmat în trecut că guvernul chinez este responsabile pentru fabricarea conceptului de "schimbări climatice".

De asemenea, Natalie Portman s-a adresat audienţei despre controversatele alegeri prezidenţile, când a primit distincţia pentru cea mai bună actriţă la Hollywood Film Awards. Portman nu este străină de lumea politică, căci a jucat-o recent pe Jackie Kennedy, soţia fostului preşedinte John F. Kennedy, în viitorul film "Jackie". Natalie a spus despre rolul lui Jackie Kennedy: "Am auzit, evident, atât de multe lucruri nebune care s-au spus despre femei de-a lungul acestui an politic şi mă simt atât de norocoasă să fiu parte a acestui film, în care este vorba despre o femeie care a fost cunoscută, poate, mai întâi pentru că a fost soţie - mai întâi a lui Kennedy şi apoi a lui (Aristotel) Onassis - dar apoi a devenit cu adevărat cineva care putea fi recunoscut pentru propriile merite, drept Jackie şi atât".

Pe de altă parte, Billie Joe Armstrong, solistul trupei de punk rock Green Day, îi critică dur pe alegătorii lui Donald Trump într-un interviu acordat revistei New Musical Express. Cântăreţul a declarat că majoritatea alegătorilor lui Trump sunt oameni fără educaţie, albi şi fac parte din clasa muncitoare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici