Comorile descoperite în zonele explorate pentru prima dată în situl arheologic Pompei

  • Fresce viu colorate şi inscripţii inedite se numără printre comorile descoperite în timpul unei restaurări masive a celebrului sit arheologic Pompei.
  • Procesul migălos de restaurare a celui mai vizitat obiectiv turistic din Italia, după Colosseumul din Roma, a început în 2014 şi s-a încheiat marţi.
  • Lucrările de restaurare au costat 105 milioane de euro şi au fost acoperite majoritar de Uniunea Europeană.
1774 afișări
Imaginea articolului Comorile descoperite în zonele explorate pentru prima dată în situl arheologic Pompei

sursa FOTO: Profimedia

Fresce viu colorate şi inscripţii inedite se numără printre comorile descoperite în timpul restaurării masive a celebrului sit arheologic Pompei. Procesul de restaurare a celui mai vizitat obiectiv turistic din Italia, după Colosseumul din Roma, a început în 2014 şi s-a încheiat marţi.

În timpul procesului de restaurare, mai mulţi specialişti s-au ocupat de consolidarea zidurilor, repararea structurilor pe cale să se dărâme şi de curăţarea unor zone din situl Pompei.

Noi descoperiri au fost făcute în zonele cu ruine care nu au fost explorate de arheologi în epoca modernă şi din care, de-a lungul secolelor, au fost sustrase bijuterii şi artefacte.

În luna octombrie, o frescă în culori vii, ce prezintă un gladiator victorios şi rivalul acestuia plin de sânge, a fost descoperită într-o clădire ce a funcţionat ca tavernă şi a adăpostit luptători şi prostituate.

În 2018, a fost descoperită o inscripţie care dovedeşte că oraşul de lângă Napoli a fost distrus după 17 octombrie 79 e.n., şi nu pe 24 august aşa cum se credea anterior.

Şi este posibil ca descoperirile să nu se oprească aici, potrivit directorului general al sitului, Massimo Osanna, citat de sciencealert.com. Acesta a spus că, de fapt, restaurarea nu se va încheia niciodată, pentru că, fiind un oraş în ruină, situl trebuie să fie administrat cu atenţie.

Lucrările de restaurare au costat 105 milioane de euro şi au fost acoperite majoritar de Uniunea Europeană. Proiectul a fost iniţiat după de UNESCO a avertizat, în 2013, că ar putea elimina situl din lista patrimoniului mondial, după ce mai multe structuri s-au dărâmat, din cauza unei proaste administrări şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile.

O uriaşă erupţie a Muntelui Vezuviu a distrus vechiul oraş roman Pompei în urmă cu 2.000 de ani, acoperind totul cu cenuşă vulcanică. Sedimentele au ajutat la conservarea multor clădiri aproape în starea lor originală, dar şi a victimelor umane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici