Compania care produce statuetele Oscar va concedia aproape 100 de angajaţi

Compania americană care produce statuetele ce vor fi înmânate la gala de decernare a premiilor Oscar a anunţat, vineri, că va concedia aproape 100 de angajaţi, întrucât va fi achiziţionată de o firmă concurentă.

188 afișări
Imaginea articolului Compania care produce statuetele Oscar va concedia aproape 100 de angajaţi

Compania care produce statuetele Oscar va concedia aproape 100 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unii dintre angajaţi vor fi reangajaţi ulterior, iar statuetele Oscar vor continua să fie produse tot la Chicago, informează huffingtonpost.com.

Compania R.S. Owens & Co. Inc. a informat în această săptămână Departamentul pentru Comerţ din statul american Illinois că va concedia 95 de angajaţi, dintr-un total de 250 de salariaţi, pe 17 decembrie, data la care va fi cumpărată de firma St. Regis Crystal. Compania St. Regis Crystal este o firmă concurentă, care are filiale în oraşul Markham din provincia canadiană Ontario şi în oraşul american Indianapolis.

R.S. Owens & Co. produce aceste statuete de peste 30 de ani şi va continua să fabrice atât statuetele pentru premiile Oscar, cât şi cele pentru premiile Emmy, a precizat, vineri, Scott Siegel, directorul companiei.

Cei mai mulţi dintre angajaţii care vor fi concediaţi au depus CV-uri la firma St. Regis Crystal, însă nu toţi dintre ei vor fi reangajaţi.

Scott Siegel, al cărui bunic, Owen Siegel, a înfiinţat compania în anul 1938, a spus că firma pe care o conduce trece printr-o situaţie dificilă de mai mulţi ani. El spune că această situaţie a fost cauzată de situaţia precară a economiei americane şi de competiţia acerbă a companiilor chineze, care şi-au micşorat considerabil costurile de producţie.

R.S. Owens & Co. produce în fiecare an aproximativ 50 de statuete cu o înălţime de 34,2 centimetri şi o greutate de 226 de grame, pentru Academia de film americană, organizaţia care decernează premiile Oscar. Statuetele sunt realizate dintr-un aliaj metal denumit "britannium" şi sunt acoperite cu un strat fin din aur. Finisajele sunt realizate manual.

Nominalizările pentru premiile Oscar vor fi anunţate pe 10 ianuarie, la Samuel Goldwyn Theater din Beverly Hills.

Cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre din Los Angeles. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici