Comuniştii din Rusia cer arestarea lui Sting

Comuniştii din Rusia au cerut arestarea cântăreţului Sting, aflat în turneu în ţara lor, după ce starul britanic a postat pe blogul său un comentariu în care susţinea legalizarea consumului de canabis, informează contactmusic.com.

41 afișări
Imaginea articolului Comuniştii din Rusia cer arestarea lui Sting

Comuniştii din Rusia cer arestarea cântăreţului Sting (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sting a postat, în luna aprilie, pe blogul său un comentariu controversat, în care susţinea legalizarea consumului de canabis.

Însă acest comentariu s-ar putea întoarce împotriva cântăreţului britanic, deoarece aripa radicală a Partidului Comunist din Rusia a cerut autorităţilor să îl aresteze pe artist, care a susţinut, miercuri, un concert la Moscova.

Într-o declaraţie emisă de comuniştii din Sankt Petersburg se afirmă: "În aprilie 2010, domnul Sting a cerut în mod public legalizarea pe plan mondial a marijuanei. Nu doar comuniştii, ci toţi cei care militează în favoarea unui stil de viaţă sănătos şi pentru reîntărirea culturii şi tradiţiilor în ţara noastră trebuie să înţeleagă că un astfel de personaj, oricât de talentat l-ar considera tinerii admiratori care ţipă când îl văd, nu poate apărea pe scenă în Federaţia Rusă".

Într-o petiţie prin care a solicitat legalizarea consumului de marijuana, cântăreţul britanic în vârstă de 58 de ani a declarat că fondurile folosite pentru interzicerea acestei substanţe ar putea fi utilizate împotriva sărăciei şi a încălzirii globale.

Sting consideră că mii de consumatori de marijuana sunt trimişi inutil la închisoare în fiecare an, pentru o "crimă" care nu răneşte pe nimeni, iar drepturile civile sunt "călcate în picioare" de organismele justiţiei americane, care au fost "militarizate".

De-a lungul impresionantei cariere muzicale, ca artist solo şi lider al legendarei trupe rock The Police, Sting a vândut aproape 100 de milioane de albume şi a fost distins cu peste 16 premii Grammy. Printre hiturile sale celebre, fredonate de milioane de fani din întreaga lume, se numără "Englishman in New York", "Fragile", "Shape Of My Heart", "Roxanne", "Desert Rose", "Mad About You" şi "If I Ever Lose My Faith In You". Artistul a susţinut două concerte la Bucureşti, în 1996 şi în februarie 2009, ambele la Sala Palatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici