Concertele lunii martie: Între vodevil punk cu Gogol Bordello şi spectacole dedicate femeii

Luna martie aduce tradiţionalele concerte dedicate femeii, dar şi o gură de aer proaspăt şi o schimbare în ritmul romantic al începutului de primăvară: fenomentul gypsy-punk Gogol Bordello se întoarce în România, de data aceasta la Sala Palatului, pe 9 martie.

122 afișări
Imaginea articolului Concertele lunii martie: Între vodevil punk cu Gogol Bordello şi spectacole dedicate femeii

Concertele lunii martie: Între vodevil punk cu Gogol Bordello şi spectacole dedicate femeii (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Concertul trupei Gogol Bordello face parte din turneul "We Comin' Rougher".

Un fusion multietnic venit de niciunde şi de oriunde, care este ilustrarea artei de a amesteca genurile fără a pierde forţa lăutărească originară, muzica Gogol Bordello nu ţine seama de tabuuri: este o explozie dementă de energie, versuri fără perdea şi umor negru. Trupa are la activ cinci albume de studio - "Voi-la Intruder" - 1999, "Multi Kontra Culti vs. Irony" - 2002, "Gypsy Punks: Underdog World Strike" - 2005, "Super Taranta!" - 2007 şi "Trans-Continental Hustle" - 2010, precum şi unul live ("Live from Axis Mundi" - 2009), un EP ("East Infection" -2005) şi sute de spectacole incendiare pe toate scenele lumii.

Gogol Bordello reprezintă o combinaţie insolită din toate punctele de vedere. Un ucrainean, doi ruşi, un israelian, un etiopian, un ecuadorian şi un american, o chinezoaică scoţiană şi o thailandeză americană amestecă sunetele tradiţionale ale muzicii ţigăneşti cu orice altceva se mai poate cânta din acordeon, vioară, tobe, trompete sau saxofon. Rezultă un punk-cabaret nebun, cu o sonoritate aspră pe alocuri, dar delirant de antrenantă. Jumătate din numele trupei este o trimitere evidentă la scriitorul Nikolai Gogol, iar cealaltă particulă nu necesită explicaţii. Iniţial, trupa se chema "Hütz and the Béla Bartóks", dar cum, potrivit solistului Eugene Hutz, "nimeni din Statele Unite nu ştie cine naiba a fost Béla Bartók", au renunţat la această titulatură.

Spectacolul celor de la Gogol Bordello din Bucureşti vine într-o lună în care artişti precum Ştefan Bănică şi Horia Brenciu vor susţine concerte dedicate femeilor.

Ştefan Bănică va susţine două concerte, pe 7 şi 8 martie, în sala Circului Variete Globus din Bucureşti. Concertele unplugged ale artistului poartă numele "Te iubesc, femeie". Dedicate în mod special doamnelor şi domnişoarelor, concertele artistului vor aduce în dar cele mai frumoase cântece de dragoste pe care le-a lansat acesta de-a lungul carierei sale.

Cei care vor participa la spectacolele de pe 7 şi 8 martie, de la ora 19.30, vor avea parte de două seri speciale. Ştefan Bănică va interpreta hiturile sale în varianta unplugged, ceea ce presupune un sunet cu instrumente reci, cu voci şi viori, conferind sensibilitate şi autenticitate cântecelor. Spectacolele pe care Ştefan Bănică le va susţine în luna martie pot pune bazele unei viitoare tradiţii, aşa cum au devenit în timp concertele sale de Crăciun, care, la finalul acestui an, vor marca zece ani de existenţă.

Lui Ştefan Bănică i se alătură un alt romantic, Horia Brenciu, care va încheia seria concertelor de martie cu un spectacol la Sala Palatului.

Calendarul concertelor anunţate pentru luna martie în Bucureşti:

Miercuri, 2 martie:
Viţa de Vie - Club A

Joi, 3 martie:
Austrian Hours @ Green Hours
Mircea Tiberian Quartet - Music Hall
Mircea Vintilă - "Cântare de Primăvară" - Club Fire
Shukar Collective - Club Control

Vineri, 4 martie:
Direcţia 5 - Music Hall
Les Elephants Bizarres - concert si lansare videoclip: "The Boys" - KulturHaus

Luni, 7 martie:
Ştefan Bănică - "Te iubesc, femeie!" - Circ & Variete Globus

Marţi, 8 martie:
Ştefan Bănică - "Te iubesc, femeie!" - Circ & Variete Globus

Miercuri, 9 martie:
Gogol Bordello - Sala Palatului

Joi, 10 martie
Proconsul - Club Mojo

Vineri, 25 martie:
Horia Brenciu - Sala Palatului

(Material realizat de Oana Ghita, oana.ghita@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici