Concertele lunii octombrie în Bucureşti. La care vrei să mergi?

Legendarul Ozzy Osbourne vine la Bucureşti, pe 2 octombrie, pentru un show la Zone Arena, deschizând astfel seria concertelor din octombrie în Capitală, printre artiştii ce urmează să concerteze numărându-se şi Morcheeba şi Herbie Hancock.

82 afișări
Imaginea articolului Concertele lunii octombrie în Bucureşti. La care vrei să mergi?

Concertele lunii octombrie. La care vrei să mergi? (Imagine: Mediafax Foto)

Ozzy Osbourne este fostul solist al trupei Black Sabbath, înfiinţată în Birmingham, Marea Britanie, în 1968. De-a lungul anilor, Black Sabbath a vândut peste 100 de milioane de albume la nivel mondial. Membrii fondatori ai trupei sunt Ozzy Osbourne (solist vocal), Tony Iommi (chitară), Geezer Butler (bas) şi Bill Ward (tobe şi percuţie).

Albumul solo "No More Tears", lansat de Ozzy Osbourne în 1991, a primit patru discuri de platină în Statele Unite ale Americii şi a avut parte de o primire călduroasă din partea publicului şi a criticilor de specialitate. Următoarele albume - "Ozzmosis" (1995), "Down to Earth" (2001), "Under Cover" (2005), "Black Rain" (2007), deşi nu au mai avut acelaşi succes de public, au fost bine primite de critica de specialitate.

Ozzy Osbourne participă în această toamnă la o serie de festivaluri şi susţine numeroase concerte în cadrul turneului mondial de promovare a celui mai recent material discografic al său, intitulat "Scream", care a fost lansat pe 15 iunie. Produs de Ozzy Osbourne şi de Kevin Churko, acesta este primul material discografic pe care apare Gus G., noul chitarist al trupei lui Osbourne.

Pe de altă parte, pe 5 octombrie, va cânta, la Sala Palatului, trupa Morcheeba. Morcheeba revine în România în formula care i-a adus succesul internaţional - alături de solista Skye Edward. Paul Godfrey (DJ), Ross Godfrey (instrumente) şi Skye Edwards (voce) se află în turneu de promovare în Europa a celui de-al şaptelea album din cariera trupei, "Blood like Lemonade", după mai multe reprezentaţii în Statele Unite ale Americii. Albumul a fost lansat pe 7 iunie în Marea Britanie, la casa de discuri Pias Records, primul single extras fiind "Even Though".

Luna octombrie se va încheia cu un concert de jazz, susţinut de Herbie Hancock. Muzicianul american Herbie Hancock, unul dintre cei mai reprezentativi artişti ai jazz-ului modern, concertează la Bucureşti, la Sala Palatului, pe 29 octombrie. Herbie Hancock este considerat unul dintre cele mai reprezentative nume ale jazz-ului modern internaţional.

Hancock are un portofoliu ce reuneşte 50 de albume proprii, peste 20 de milioane de copii vândute în întreaga lume, 12 premii Grammy, un premiu Oscar pentru coloana sonoră a filmului "Round Midnight", precum şi alte peste 25 de distincţii - printre care Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Ofiţer primit la Paris în 1985, dar şi titlul de artistul anului oferit de fundaţia Harvard în anul 2008 -, şi numeroase colaborări de succes alături de nume celebre precum Miles Davis, Joni Mitchell, Stevie Wonder, Sting, Annie Lennox, Christina Aguilera, Carlos Santana, Norah Jones şi Leonard Cohen.

Vineri, 1 octombrie
Byron - Clubul Ţăranului
Elena Stoica - acoustic band - Popas Pub
Mărgineanu - Spice Club
Nero - Arenele Romane
Organic Duo - Art Jazz Club
Rain District - Lăptăria Enache
Toulouse Lautrec - Tago Mago
Pete & the Pirates - Club Control

Sâmbătă, 2 octombrie
Ozzy Osbourne - Zone Arena
Baicea Blues Band - Big Mamou
Cortez - Hard Rock Cafe
Grimus - Clubul Ţăranului
Never Going Home şi Tragic - Fabrica
Popa Sapka - Spice Club

Duminică, 3 octombrie
ABBA Generation - Sala Palatului
Il-Egal prezintă Haita - Elephant Pub&Live Music
Duo Atris - Green Hours 22 Jazz Cafe
Popas Band - Popas Pub

Luni, 4 octombrie
Karma! - Expirat

Marţi, 5 octombrie
Morcheeba - Sala Palatului

Miercuri, 6 octombrie
"Sir Blues" Vali Racilă - Big Mamou
Dan Helciug & Spitalul de Urgenţă - Club A

Joi, 7 octombrie
Aievea - Tago Mago
Silent Strike - 2010 Tour - Clubul Ţăranului
Aeroport - Underworld Club
Atelier - El Primer Comandante

Duminică, 10 octombrie
Folk Maraton - Sala Palatului

Luni, 11 octombrie
Folk Maraton - Sala Palatului

Marţi, 12 octombrie
Tudor Gheorghe - Cavalerii Felinarelor Târzii - Sala Palatului

Vineri, 15 octombrie
David Guetta - Romexpo

Duminică, 17 octombrie
Celebrating Chopin - Ateneul Român
Jennifer Rush - Sala Palatului

Luni, 18 octombrie
Cesaria Evora - Sala Palatului

Miercuri, 20 octombrie
Eitetsu Hayashi - Sala Palatului

Vineri, 22 octombrie
Obits - Club Control

Luni, 25 octombrie
Holograf - Cinema Patria

Marţi, 26 octombrie
Holograf - Cinema Patria

Vineri, 29 octombrie
Herbie Hancock - Sala Palatului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici