Concertele lunii octombrie, la Bucureşti

Celebra formaţie The Cranberries revine în Bucureşti, în prima jumătate a lunii octombrie, veteranii olandezi de la BZN vor cânta pentru nostalgicii din Capitală, iar trupa Taxi pregăteşte surprize pentru fanii ce vor veni la concertul lor de la Sala Palatului.

913 afișări
Imaginea articolului Concertele lunii octombrie, la Bucureşti

The Cranberries (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prima zi a lunii octombrie este dedicată jazzului de calitate. Astfel, pe 1 octombrie, Jack DeJohnette Group va concerta de la ora 19:30, la Sala Radio din Bucureşti.

Laureat Grammy în 2009, cu albumul "Peace Time", Jack DeJohnette continuă să se afirme ca toboşar şi lider de trupă de peste 45 de ani. DeJohnette nu este doar un toboşar de excepţie, ci şi un compozitor prolific. La aniversarea sa de 70 de ani, artistul va veni la Bucureşti cu un nou proiect ce îmbină experienţa sa muzicală din trecut, alături de compoziţii noi. Rezultatul este The Jack DeJohnette Group, alături de Rudresh Mahanthappa la alto saxofon, David Fiuczynski la chitară, George Colligan la pian şi clape şi Jerome Harris la chitară acustică bass.

Un alt concert de neratat în luna octombrie este cel al trupei Cranberries, care se întoarce la Bucureşti pe 11 octombrie, la Romexpo. De-a lungul timpului, The Cranberries au vândut mai mult de 40 de milioane de albume în întreaga lume, patru dintre discurile lor reuşind performanţa de a urca în Billboard 200 top 20, opt single-uri au ajuns în Top 20 - Hot Modern Rock Tracks, trupa adăugând în palmares şi numeroase alte premii.

Primul concert The Cranberries în România a avut loc pe 20 iulie 2010 la Zone Arena din Bucureşti. Show-ul a fost o trecere prin istoria muzicii The Cranberries, artiştii punctând cele mai importante hit-uri. Vocea inconfundabilă a lui Dolores O'Riordan, cu uşor accent irlandez, a electrizat publicul care a cântat alături de ea clasicele hit-uri ale formaţiei, "Zombie", "Dreams", "Animal Instinct", "Salvation", "Linger" şi "When You're Gone".

Un alt concert care va fi o delicatesă a amatorilor de gen este cel al trupei Therion, din 19 octombrie, la Arenele Romane. Concertul face parte din turneul "Flowers of Evil", pe care formaţia îl susţine în Europa, după ce îşi va celebra cea de-a 25-a aniversare în America Latină (Uruguay, Argentina, Chile, Columbia, Ecuador).

Therion este o formaţie suedeză de symphonic metal, care a fost fondată în anul 1987 de Christofer Johnsson sub numele de Blitzkrieg. Până în 1989 şi-a schimbat numele de două ori, mai întâi în Megatherion, apoi în Therion. Numele "Therion" vine din limba greacă şi înseamnă "bestie". În perioada 1987 - 1993 trupa a abordat stilul death metal, urmând ca din 1994 să se axeze pe stilul care-i va consacra, symphonic metal. Subiectele abordate în majoritatea pieselor recente sunt legate de mitologia nordică, versurile fiind scrise de Thomas Karlsson, fondator al ordinului magic Dragon Rouge.

Concertele şi spectacolele lunii octombrie în Bucureşti:

  • 1 octombrie: Jack DeJohnette Group, Sala Radio, 19.30

  • 3 octombrie: Trupa Taxi, Sala Palatului, 19.00

  • 4 octombrie: LMFAO, Arenele Romane, 19.00

  • 10 octombrie: Concert Voltaj, Sala Palatului, 19.30

  • 11 octombrie: The Cranberries, Romexpo, 20.00

  • 19 octombrie: Therion, Arenele Romane, 19.00

  • 21 octombrie: Tudor Gheorghe - "Nu se poate cu de toate", Sala Palatului, 19.00

  • 25 octombrie: Alexandru Tomescu la Ateneul Român, 19.00

  • 27 octombrie: Gianni Morandi, Sala Palatului, 20.00

  • 28 octombrie: BZN, Sala Palatului, 16.00 şi 20.00

(Material realizat de Oana Ghiţă, oana.ghita@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici