Conrad Murray: Michael Jackson şi-a injectat singur anestezicul fatal

Avocaţii lui Conrad Murray, medicul acuzat de uciderea cântăreţului Michael Jackson, intenţionează să susţină în timpul apropiatului proces al clientului lor că "regele muzicii pop" şi-ar fi injectat singur anestezicul propofol, care i-a fost în cele din urmă fatal, informează mirror.co.uk.

74 afișări
Imaginea articolului Conrad Murray: Michael Jackson şi-a injectat singur anestezicul fatal

Conrad Murray: Michael Jackson şi-a injectat singur anestezicul fatal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit site-ului TMZ.com, medicul Conrad Murray va susţine în faţa judecătorului că Michael Jackson s-a trezit în timp ce el ieşise din camera starului şi că şi-a administrat singur doza de propofol care i-a produs stopul cardiac ce i-a fost în cele din urmă fatal.

Michael Jackson îl angajase pe medicul Conrad Murray în perioada în care se pregătea pentru o serie de concerte pe care urma să le susţină la Londra, din iulie 2009. Starul american făcea repetiţii intense în fiecare zi şi îl întâlnea pe Conrad Murray în fiecare seară, pentru tratament de recuperare. Medicamentele prescrise de medicul Conrad Murray îl ajutau pe Michael Jackson să adoarmă.

"Apărarea va susţine că Michael Jackson a luat recipientul (de propofol, n.r.) de pe noptieră, şi-a făcut injecţia şi apoi a scăpat recipientul pe covor", a declarat o sursă citată de tabloidul britanic The Mirror.

Aceasta este cea mai recentă "teorie" care circulă în presă în legătură cu moartea neaşteptată a celui care a fost "regele muzicii pop". Recent, bodyguardul Alberto Alvarez a declarat că medicul Conrad Murray a întrerupt manevrele de resuscitare a starului şi a amânat momentul în care a sunat la serviciul de urgenţă pentru a avea timp să ascundă mai multe flacoane de medicamente.

Presa americană pare tot mai convinsă că acest caz va deveni în curând un "război" în justiţie între cele două tabere de experţi, care vor interpreta în multe feluri diversele rapoarte şi grafice medicale.

Michael Jackson a încetat din viaţă pe 25 iunie, în Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente. Institutul de Medicină Legală din Los Angeles a stabilit că moartea lui Michael Jackson a fost provocată de o supradoză de propofol, un anestezic puternic, în combinaţie cu alte două sedative, administrate starului pentru a-l ajuta să adoarmă.

Propofolul, comercializat în stare lichidă, trebuie administrat doar în spitale şi sub stricta supraveghere a medicilor anestezişti. Pacienţii necesită monitorizare permanentă, deoarece acest medicament produce o încetinire a respiraţiei, o scădere a ritmului cardiac şi coboară tensiunea arterială, această combinaţie de factori fiind, în anumite cazuri, fatală.

La începutul acestui an, Conrad Murray, fostul medic personal al starului, a fost pus sub acuzaţie pentru omucidere. Dacă va fi găsit vinovat, Conrad Murray riscă să îşi petreacă următorii cinci ani în închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici