- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (16.08.2017, 00:25)
- Marian Avram
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Consumul de vin reduce riscul apariţei bolilor cardiovasculare. Cât trebuie să bei ca alcoolul să te ajute
Un pahar de vin consumat zilnic poate reduce cu 25% riscul dezvoltării unor boli, iar cei care consumă vin în cantităţi moderate au şanse mult mai mici să aibă probleme cardiovasculare, arată un raport al Colegiului American de Cardiologie, potrivit The Independent.
1783 afișări

Consumul de vin poate reduce riscul bolilor cardiovasculare
Raportul Colegiului American de Cardiologie scoate în evidenţă faptul că alcoolul poate deveni extrem de dăunător pentru sănătate, dacă este consumat în cantităţi mari, reducând speranţa de viaţă a oamenilor. Pentru a beneficia de efectele sale pozitive, alcoolul trebuie consumat doar în cantităţi moderate.
Bo Xi, unul dintre autorii studiului, a precizat că există un echilibru foarte fragil între efectele pozitive şi cele negative ale consumului de alcool, care trebuie explicate şi consumatorilor şi pacienţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Țara în care se află cele mai multe restaurante cu stele Michelin. 6 localuri se clasează în top 50 cele mai bune de pe glob
-
România a cumpărat două nave „vânător de mine” britanice, la mâna a doua, HMS Blyth şi HMS Pembroke. Preţul este trecut la „secret comercial”
-
În timp ce transportul feroviar din România rămâne în urma Europei, China şi Indonezia construiesc trenuri de mare viteză
-
1 octombrie 331 î.Hr. - Alexandru cel Mare îi învinge pe perşi în bătălia de la Gaugamela
Astfel, studiul demonstrează că persoanele care au consumat cantităţi mai mari de alcool aveau aveau o speranţă de viaţă mult mai redusă în comparaţie cu persoanele care consumau alcool în cantităţi reduse. Totodată, consumatorii înrăiţi de alcool sunt mult mai predispuşi apariţiei şi dezvoltării celulelor canceroase.
La acest studiu au participat peste 330.000 de oameni între 1997 şi 2009, timp în care pacienţii au fost obligaţi să divulge detalii cu privire la consumul de alcool.
De asemenea, un pahar de vin consumat seara poate creşte nivelul de creativitate al indivizilor, se arată într-un studiu similar efectuat de cercetători din Austria. Dr. Mathias Benedek a demonstrat că o cantitate mică de alcool poate îmbunătăţi capacitatea creierului de a realiza activităţi creative, cum ar fi scrisul.








Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




GANDUL.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe