Contribuabilul ideal fumează, bea alcool şi moare tânăr

Contribuabilul ideal fumează, bea alcool şi moare tânăr, potrivit unui studiu recent realizat de Government Institute for Economic Research din Finlanda, informează yle.fi.

35 afișări
Imaginea articolului Contribuabilul ideal fumează, bea alcool şi moare tânăr

Contribuabilul ideal fumează, bea alcool şi moare tânăr

Persoanele cu studii superioare, harnice, care nu beau, nu fumează şi nu poluează reprezintă, în general, modelul societăţii actuale şi cetăţenii ideali. Însă profilul unui bun contribuabil este, din perspectiva statului, contrariul acestei descrieri.

Contribuabilul ideal finlandez este puţin educat, consumă alcool regulat, fumează şi se deplasează peste tot doar cu automobilul personal. Cu cât o persoană foloseşte mai multe produse care înglobează taxe de consum, cu atât ea va contribui mai mult la vistieria statului, în afară de plata TVA-ului şi a taxelor aferente.

"Dacă o astfel de persoană lucrează toată viaţa, nu este niciodată şomeră şi moare înainte de pensionare, va genera mai mulţi bani pentru stat decât va cheltui după pensionare din fondurile publice", a explicat Timo Rauhanen, cercetător principal la Government Institute for Economic Research.

În Finlanda, taxele aplicate pe consum ajung la 24 de miliarde de euro pe an, făcându-i pe fumători şi pe consumatorii de alcool să devină excelenţi contribuabili, consideră Minna Punakallio, ecomist-şef la Finnish Taxpayers' Association. Alcoolul şi ţigaretele totalizează 1,7 miliarde de euro din această sumă, iar benzina, 3,2 miliarde de euro.

Pekka Rissanen, profesor la Tampere School of Public Health, a dezvăluit faptul că taxele plătite de fumători sunt mai mari decât costurile pentru tratamentele medicale de care vor avea nevoie în viitor. Acelaşi profesor a adăugat că fumatul scurtează durata de viaţă medie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici