Controversă în jurul unei picturi: Raiul cu cupluri gay şi un şarpe transgender, pe panoul unui altar dintr-o biserică din Suedia - FOTO

O biserică din Malmo, Suedia, are un nou panou decorativ în spatele altarului, care reprezintă o versiune diferită a raiului, cu cupluri gay în poziţii sugestive şi un şarpe care le ispiteşte sub forma unei femei transgender, potrivit rt.com.

2954 afișări
Imaginea articolului Controversă în jurul unei picturi: Raiul cu cupluri gay şi un şarpe transgender, pe panoul unui altar dintr-o biserică din Suedia - FOTO

Controversă în jurul unei picturi: Raiul cu cupluri gay şi un şarpe transgender, pe panoul unui altar dintr-o biserică din Suedia - FOTO

Controversata lucrare de artă instalată ca retablu în spatele altarului Bisericii Sfântul Paul din Malmo sărbătoreşte diversitatea şi nu este una nouă.

Lucrarea a fost pictată în 2012 de fotografa şi artista Elisabeth Ohlson Wallin, care a dorit să o doneze Catedralei Skara, unde urma să fie oficiată prima căsătorie între persoane de acelaşi sex din istoria de o mie de ani a lăcaşului de cult.

Artista, care şi-a făcut publică orientarea homosexuală, este celebră pentru lucrările sale care îmbină simboluri religioase cu activismul pentru drepturile minorităţilor sexuale.

 

 

 

Wallin a declarat la acel moment că a vrut să afle astfel dacă Biserica Suediei acceptă minoritatea gay aşa cum susţinea din 2009, când a anunţat că va oficia căsătorii între persoane de acelaşi sex. Reprezentanţii Catedralei Skara au refuzat politicos cadoul, spunând că este vorba despre activism politic şi nu despre credinţă.

Şapte ani mai târziu, totuşi, Biserica Sfântul Paul din Malmo a acceptat pictura, intitulată "Paradisul", ca retablu, pe care l-a dezvelit duminică, în prima zi de Advent.

Pastorul Helena Myrstener a scris într-un mesaj pe platforma de micro-blogging Twitter că "istoria a fost rescrisă" prin instalarea "retablului LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, n.r.)". Alături de mesaj, aceasta a publicat şi o fotografie a picturii.

Biserica Suediei, biserica de stat din ţara scandinavă până în anul 2000, se laudă cu deschiderea sa în ceea ce priveşte subiecte sensibile. Însă, în ultimii ani, s-a confruntat cu o scădere a numărului credincioşilor. Noul retablu nu va ajuta la stoparea exodului, scriu cei de la rt.com, analizând comentariile din social media, care acuză biserica de politizare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
biserică,
lgbt,
altar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici