Contul lui Dalai Lama din reţeaua Twitter, un fals

Serviciul de microblogging Twitter a suspendat, luni, un cont înregistrat în numele liderului spiritual tibetan Dalai Lama, anunţând că acesta fusese creat de un impostor.

14 afișări
Imaginea articolului Contul lui Dalai Lama din reţeaua Twitter, un fals

Contul lui Dalai Lama din reţeaua Twitter, un fals (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Co-fondatorul TwitterBiz Stone a transmis un e-mail Agence France Press, prin care anunţa suspendarea contului deoarece acesta "încălca termenii de utilizare a Twitter privind asumarea identităţii altei persoane".

Contul - twitter.com/ohhdl - a fost creat duminică, ajungând să fie urmărit, în decurs de doar două zile, de circa 20.000 de persoane.

"Bine aţi venit pe pagina oficială de Twitter a Sfinţiei Sale Dalai Lama - administrată de The Office of His Holiness the Dalai Lama", a fost primul mesaj postat pe contul închis de responsabilii Twitter.

Background-ul paginii includea imaginea oficială a lui Dalai Lama, de pe site-ul acestuia, şi un citat din spusele liderului tibetan: "Fiecare dintre noi e responsabil pentru umanitate. Este timpul să ne gândim la alţi oameni ca la adevăraţi fraţi şi surori şi să ne pese de bunăstarea lor şi să le diminuăm suferinţa".

Twitter are peste şase milioane de utilizatori la nivel mondial, aceştia comunicând prin intermediul unor mesaje scurte, de maxim 140 de caractere.

Citeşte şi:

Dalai Lama şi-a făcut cont în reţeaua Twitter

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici