Coperta originală a unei reviste cu Tintin, scoasă la vânzare pentru 2,5 milioane de euro

Coperta originală a unei reviste de benzi desenate cu Tintin, intitulată "L'Étoile mystérieuse", semnată de Hergé, creatorul acestui personaj celebru, va fi scoasă la vânzare în cadrul unui important târg de artă şi antichităţi la Bruxelles contra sumei de 2,5 milioane de euro, potrivit lefigaro.fr.

98 afișări
Imaginea articolului Coperta originală a unei reviste cu Tintin, scoasă la vânzare pentru 2,5 milioane de euro

Coperta originală a unei reviste cu Tintin, scoasă la vânzare pentru 2,5 milioane de euro (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Coperta, semnată de Hergé, va fi pusă în vânzare de galeria de artă belgiană Huberty-Breyne la următoarea ediţie a târgului BRAFA (Brussels Antiques and Fine Art Fair), care va avea loc la Bruxelles între 24 ianuarie şi 1 februarie.

Coperta aparţine celui de-al doilea volum din seria "Aventures de Tintin", iar galeria belgiană a explicat suma uriaşă pe care o cere în această vânzare prin faptul că este vorba de una dintre cele doar patru coperte din revistele originale cu Tintin care au supravieţuit până în prezent şi care se află în colecţii private.

Celelalte 19 coperte originale cu Tintin se află în proprietatea lui Fanny Rodwell, cea de-a doua soţie a desenatorului belgian Hergé.

Desenele şi ilustraţiile lui Hergé sunt foarte apreciate pe piaţa benzilor desenate. În urmă cu câteva săptămâni, o copertă a volumului "Petit Vingtième", semnată de celebrul desenator, a fost vândută cu 539.880 de euro, la o licitaţie organizată de casa Millon & Associés.

În luna mai, o pagină dublă, desenată de Hergé în cerneală, utilizată ca ilustraţie în volumele de benzi desenate originale cu Tintin, a fost adjudecată cu 2,65 milioane de euro, în cadrul unei licitaţii organizate de casa Artcurial. Acea licitaţie a stabilit un nou record mondial de preţ pentru o operă care aparţine universului bezilor desenate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici