Copie din gheaţă a cetăţii Poenari, în munţii Făgăraş

O copie din gheaţă a cetăţii Poenari, la scară redusă, a fost inaugurată sâmbătă, în zona Capra din Munţii Făgăraş, edificiul având ziduri groase de patru metri, cu o înălţime tot de patru metri şi cu un turn central înalt de nouă metri.

9 afișări
Imaginea articolului Copie din gheaţă a cetăţii Poenari, în munţii Făgăraş

Copie din gheaţă a cetăţii Poenari, în munţii Făgăraş

"Lucrarea este o copie fidelă a Cetăţii Poenari, monument construit de Vlad Tepeş şi unde era se pare visteria. Eu sunt convins că acum zona va atrage turiştii, aşa cum se întâmplă şi la Bâlea, judeţul Sibiu. Începând de sâmbătă, cei care aleg Argeşul pentru distracţie de iarnă se pot caza în cele cinci camere din turnul central al cetăţii din gheaţă.", a declarat Aurelian Nica, şeful echipei de constructori în gheaţă .

Gheaţa şi terenul stâncos au facut imposibile săpăturile pentru fundaţie, astfel încât constructorii au trasat direct pe zăpadă perimetrul copiei cetăţii. Constructorii au realizat Cetatea din Gheaţă de la Capra în trei săptămâni.

Legenda Cetăţii Poenari arată ca într-o zi, Vlad Tepeş s-a supărat pe boierii săi, fapt pentru care i-a luat cu arcanul în zi de sărbătoare şi i-a pus să ridice pe vârful unui munte o cetate de necucerit. Lucrarea a durat trei zile, deşi s-a desfăşurat în condiţii foarte dificile, pe un teren aproape inaccesibil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici