Costel Busuioc ar putea fi implicat într-un proiect de promovare a imaginii României în Spania

Deputatul Mirel Taloş, membru în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, a declarat pentru MEDIAFAX că va propune Guvernului să-l implice pe Costel Busuioc, românul care s-a făcut remarcat datorită prestaţiei sale de la "Hijos de Babel", într-un proiect de promovare a imaginii României în Spania.

13 afișări
Imaginea articolului Costel Busuioc ar putea fi implicat într-un proiect de promovare a imaginii României în Spania

Costel Busuioc ar putea fi implicat într-un proiect de promovare a imaginii României în Spania

Mirel Taloş, deputat PNL de Bucureşti, a spus că vrea ca "Pavarotti din Banat" să fie implicat într-un proiect de promovare a imaginii României în Spania, întrucât el a devenit deja "un brand" pentru ţara noastră.

"Mi se pare un om de excepţie", a declarat Mirel Taloş, adăugând că Busuioc este "cel mai pozitiv român din Spania". Deputatul a afirmat că speră că Guvernul va apela la el pentru acest proiect, precizând că nu este vorba, în niciun caz, de o posibilă implicare în politică a muncitorului român afirmat la concursul muzical "Hijos de Babel".

"Pavarotti din Banat" s-a clasat, după etapa din 5 martie, pe prima poziţie a clasamentului, interpretând piesa "La donna e mobile". În această rundă, penultima, Costel Busuioc a obţinut un total de 26 de puncte - 10 puncte pentru descărcarea melodiei de pe site-ul concursului, 8 puncte de la juriu şi 8 de la public.

În celelalte şase gale ale competiţiei, Costel Busuioc a cântat "Nessum dorma", "Carusso", "Granada", "Con te partiro", "O sole mio" şi "Ave Maria".

Câştigătorul concursului "Hijos de Babel" va semna un contract cu Sony BMG pentru a urma o carieră muzicală, iar organizatorii emisiunii vor sprijini realizarea unor proiecte în ţările de origine ale celor trei finalişti, finanţate cu ajutorul veniturilor obţinute din descărcarea online a melodiilor lor.

În tinereţe, "Pavarotti din Banat", 33 de ani, a păzit oi, apoi a spălat vagoane în Gara de Nord din Timişoara şi a lucrat ca maseur la un azil. Dornic să asigure familiei sale un trai normal, acesta a plecat în Spania, unde a muncit ca zidar.

Fascinaţi de vocea lui, prietenii l-au sfătuit să meargă la concursul "Hijos de Babel", difuzat de televiziunea naţională spaniolă, RTVE, a cărui finală va avea loc pe 12 martie.

Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a anunţat că intenţionează să-i ofere lui Costel Busuioc o bursă pentru studii de canto şi teoria muzicii la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici