Costel Busuioc, felicitat telefonic de preşedintele Traian Băsescu

Costel Busuioc, românul care s-a făcut remarcat în Spania datorită prestaţiei sale la concursul "Hijos de Babel", a cărui finală a câştigat-o, miercuri seara, a declarat la Realitatea TV că a fost felicitat telefonic de preşedintele Traian Băsescu.

45 afișări
Imaginea articolului Costel Busuioc, felicitat telefonic de preşedintele Traian Băsescu

Costel Busuioc, felicitat telefonic de preşedintele Traian Băsescu

"Am fost sunat azi de domnul preşedinte Traian Băsescu. M-a încurajat, mi-a spus să am grijă în continuare, să fiu atent, mi-a spus cuvinte frumoase (...). Am fost emoţionat, vă daţi seama, ce onoare pe mine", a declarat Busuioc.

Potrivit declaraţiilor sale, el a semnat un contract cu Sony BMG în vederea formării unei cariere muzicale solide. "Pavarotti de Banat" s-a declarat încântat de oferta primită de la Sony BMG, şi aşteaptă să se apuce de învăţat. El a mai spus că i-au fost promişi profesori de canto, de teorie şi solfegii, precum şi de limbi străine. De asemenea, organizatorii emisiunii "Hijos de Babel" vor sprijini realizarea unor proiecte în ţările de origine ale celor trei finalişti, finanţate cu ajutorul veniturilor obţinute din descărcarea online a melodiilor lor.

Întrebat dacă se va întoarce în România, Costel Busuioc a spus că, pentru moment, totul depinde de contractul său cu Sony. "Nu pot să spun că mă întorc în România... Nu pot să spun lucrul ăsta, pentru că am un semnat contract cu ei".

Pe lângă acestea, Busuioc a ţinut să mulţumească tuturor românilor pentru mesajele lor de susţinere.

În tinereţe, "Pavarotti din Banat", acum în vârstă de 33 de ani, a păzit oi, apoi a spălat vagoane în Gara de Nord din Timişoara şi a lucrat ca maseur la un azil. Dornic să asigure familiei sale un trai normal, acesta a plecat în Spania, unde a muncit ca zidar.

Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a anunţat că intenţionează să-i ofere lui Costel Busuioc o bursă pentru studii de canto şi teoria muzicii la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Sâmbătă, deputatul Mirel Taloş, membru în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, a declarat pentru MEDIAFAX că va propune Guvernului să-l implice pe Costel Busuioc, românul care s-a făcut remarcat datorită prestaţiei sale de la "Hijos de Babel", într-un proiect de promovare a imaginii României în Spania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici