Costume care au aparţinut Reginei Maria a României, prezentate la Carnavalul de la Veneţia - FOTO

Două costume care au aparţinut Reginei Maria a României vor fi prezentate la ediţia din acest an a Carnavalului de la Veneţia, care se va desfăşura în perioada 23 ianuarie - 9 februarie, în cadrul expoziţiei etnografice "Feminitate şi împodobire", organizată de Muzeul Satului din Bucureşti.

944 afișări
Imaginea articolului Costume care au aparţinut Reginei Maria a României, prezentate la Carnavalul de la Veneţia - FOTO

Costume care au aparţinut Reginei Maria a României, prezentate la Carnavalul de la Veneţia - FOTO (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Expoziţia etnografică "Feminitate şi împodobire", din colecţiile Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", va fi prezentată în Galeria Telecom Future Centre din Veneţia.

Realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român, expoziţia va putea fi vizitată la Carnavalul de la Veneţia, în perioada 30 ianuarie - 21 februarie.

Expoziţia va prezenta o selecţie a celor reprezentative obiecte de patrimoniu din colecţiile Muzeului Satului: costume populare femeieşti specifice fiecărei zone, costume femeieşti ale minorităţilor, învelitori de cap, pălării, marame, chindee, cepse, năframe, pomeselnice, câteva piese destinate amenajării interiorului casei, ţesături, mobilier pictat şi podoabe.

În cadrul acestei expoziţii vor fi expuse şi podoabele din colecţia Pavel Şuşară, piesele de rezistenţă fiind două costume care au aparţinut Reginei Maria a României.

Fotografii color, copii după planşele Alexandrinei Enăchescu-Cantemir şi copii alb-negru din arhiva muzeului reprezentând portul popular tradiţional vor completa expoziţia.

Expoziţia, organizată cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la fondarea muzeului, aduce în prim plan femeia şi scoate în evidenţă faptul că, preocupată fiind întotdeauna de frumos, a acordat o atenţie deosebită vestimentaţiei, pieptănăturii, podoabelor, gătelii în general, informează Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici