Courtney Love critică folosirea imaginii lui Kurt Cobain într-un jocul video

Courtney Love critică, prin intermediul Twitter, folosirea neautorizată a imaginii lui Kurt Cobain în jocul video Guitar Hero 5, ameninţând că va intenta un proces, deşi Activision, producătorul jocului, susţine că a încheiat un acord cu văduva solistului formaţiei Nirvana, informează Cnet.com.

106 afișări
Imaginea articolului Courtney Love critică folosirea imaginii lui Kurt Cobain într-un jocul video

Courtney Love critică folosirea imaginii lui Kurt Cobain într-un jocul video

După ce a ameninţat că va da în judecată compania Activision pentru folosirea neautorizată a imaginii lui Kurt Cobain, Courtney Love a blocat, joi seara, accesul public la contul său de Twitter, platforma de microblogging folosită pentru a-şi exprima nemulţumirea.

Reprezentanţii Activision, compania care produce Guitar Hero, susţin în schimb că pot proba prin documente purtând semnătura lui Courtney Love că văduva lui Kurt Cobain şi-a dat acordul pentru crearea unui avatar al fostului solist Nirvana, care urma să fie folosit în jocul video.

Deşi nu se ştie în prezent care dintre părţi are dreptate, Courtney Love nu a convins prin argumentele aduse pe Twitter, scrise într-un stil caustic, incoerent şi condimentat cu injurii. Ea spune într-unul dintre posturi că nu a aceeptat folosirea avatarului, cerându-le celor de la Activision crearea unei alte variante. Cu toate acestea, Love admite că ar fi semnat sub presiune un acord cu producătorul jocului, dar pretinde că nu a primit niciun ban pentru asta.

Courtney Love a fost acuzată de fanii Nirvana că ar fi dezonorat memoria lui Kurt Cobain prin permisiunea acordată companiei Activision, avatarul lui Kurt Cobain din joc fiind programat să cânte nu numai muzica Nirvana, ci şi melodii ale trupei Bon Jovi sau ale Madonei sau să danseze rap.

Legislaţia din California protejează imaginea unei persoane decedate şi sancţionează aspru folosirea în scop comercial a acesteia. Un specialist al cunoscutei case de avocatură Reed Smith susţine că Courtney Love ar fi permis utilizarea imaginii soţului său decedat şi că manifestările de revoltă sunt expresia unor sentimente de remuşcare şi culpabilitate post-factum.

O altă interpretare a mesajelor contradictorii, într-un registru conspirativ, speculează că acestea ar avea ca scop să atragă atenţia asupra avatarului lui Cobain, crescând notorietatea jocului.

Courtney Love, văduva în vârstă de 44 de ani a regretatului solist al trupei Nirvana, Kurt Cobain, a devenit în ultima perioadă o adevărată sursă de procese şi plângeri în justiţie. În februarie, ea a fost dată în judecată de un designer, supărat de comentariile pe care cântăreaţa le-a făcut despre el pe reţeaua de microblogging Twitter.

Courtney Love a devenit celebră ca solistă a trupei de rock alternativ Hole, dar şi ca soţie a lui Kurt Cobain, solistul trupei Nirvana, care s-a sinucis în 1994.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici