Covasna: Cel mai lung bulz din lume, 113 metri, la Turia

Localnicii din comuna Turia au preparat, duminică, cel mai lung bulz din lume, care are peste 110 metri lungime.

4 afișări

Viceprimarul comunei Turia, Daragus Attila, a declarat, că peste 160 de oameni au participat, duminică, la prepararea celui mai lung bulz din lume, care măsoară 113 metri. Locuitorii comunei au depăşit astfel propriul record stabilit anul trecut, când au preparat un bulz care a avut o lungime de 81,1 metri.

Daragus a subliniat că evenimentul a avut loc în cadrul aniversării a 700 de ani de existenţă a comunei Turia.

Pentru cel mai mare bulz s-au folosit aproximativ 120 de kilograme de mălai şi circa 113 de kilograme de brânză de oaie. Acesta a fost fiert în mai multe ceaune de câte 50 şi 60 de litri, iar ceaunele au fost apoi răsturnate pe o masă de aproape 100 de metri.

După ce recordul a fost imortalizat, bulzul a fost împărţit gratuit tuturor participanţilor.

Anul trecut, peste 130 de persoane, 80 de femei şi 50 de bărbaţi, au participat la prepararea bulzului, care din anul 2005 este şi marcă înregistrată la OSIM ca "mămăligă rulată cu brânză".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici