Covasna: Protocolul de predare-primire a cinematografului Arta va fi atacat în contencios de chiriaş

Chiriaşul cinematografului Arta din Sfântu Gheorghe va ataca în contencios protocolul de predare-primire a cinematografului din administarea RADEF în cea a Consiliului Local, transmite corespondentul MEDIAFAX.

25 afișări

Omul de afaceri Gheorghe Iliescu a declarat, miercuri, jurnaliştilor, că Legea cinematografelor, în baza căreia cinematografele trec în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale şi în administrarea consiliilor locale, a intrat în vigoare după ce el a obţinut, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dreptul de a cumpăra cinematograful Arta din Sfântu Gheorghe.

Gheorghe Iliescu a explicat că, în 11 decembrie 2008, a trimis inclusiv o somaţie, prin notar, RADEF şi Ministerului Culturii pentru a semna contractul de vânzare-cumpărare, dar nu a primit niciun răspuns.

Omul de afaceri a adăugat că, în baza acestei sentinţe definitive, va ataca în contencios protocolul semnat, marţi, între RADEF şi Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

Iliescu a afirmat că a investit aproximativ 600.000 de dolari în cei 13 ani de când administrează clădirea, fiind printre puţinii chiriaşi care a modernizat şi a păstrat sala de cinema, chiar dacă în ultima perioadă nu s-au mai difuzat filme aici.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX, că, în cursul zilei de marţi, s-a semnat la Bucureşti protocolul de predare-primire a cinematografului, după ce, luni, a avut loc semnarea unui proces-verbal privind preluarea clădirii cinematografiei Arta din Sfântu Gheorghe de la RADEF de către Consiliul Local.

După ce acest protocol de predare-primire a fost semnat, Consiliul Local Sfântu Gheorghe se va întruni pentru a adopta o hotărâre privind trecerea în domeniul public al municipiului şi în administrarea CL a cinematografului Arta.

Primarul Antal a subliniat că este vorba despre o preluare din punct de vedere juridic, deoarece societatea, care închiriase, în urmă cu câţiva ani, clădirea cinematografului (în prezent aici funcţionează un club) are un contract valabil până la sfârşitul anului viitor şi doar după expirarea acestui termen Primăria va putea lua decizia de a schimba destinaţia clădirii.

În prezent, în municipiul Sfântu Gheorghe îşi desfăşoară activitatea, într-un singur imobil, două instituţii teatrale profesioniste, independente, ambele aflate în subordinea Consiliului Local al municipiului - Teatrul "Tamasi Aron" şi Teatrul "Andrei Mureşanu". Situaţia cauzează probleme în desfăşurarea activităţilor ambelor teatre, în special în privinţa folosirii în comun a scenei.

Cinematograful Arta din Sfântu Gheorghe a trecut în proprietatea municipalităţii, după ce, luni, a fost semnat procesul-verbal de preluare a clădirii de la RADEF de către Consiliul Local.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, luni, că s-a semnat procesul-verbal de preluare-primire prin care s-a făcut trecerea cinematografului Arta din administrarea RADEF în domeniul public al municipiului Sfântu Gheorghe şi în administrarea Consiliului Local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici