Globurile de Aur 2016: Cum s-au îmbrăcat vedetele pe covorul roşu - GALERIE FOTO

Cea de-a 73-a gală a premiilor Globul de Aur, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, a fost un nou prilej pentru vedetele internaţionale să îşi etaleze ţinutele pe covorul roşu, ediţia din acest an a evenimentului fiind una "a couture-ului fără clişee", potrivit nytimes.com.

13449 afișări
Imaginea articolului Globurile de Aur 2016: Cum s-au îmbrăcat vedetele pe covorul roşu - GALERIE FOTO

Globurile de Aur 2016: Cum s-au îmbrăcat vedetele pe covorul roşu (Imagine: Hepta)

Toate discursurile de anul trecut privind situaţia femeilor de la Hollywood, afirmaţiile lui Jennifer Lawrence privind defavorizarea actriţelor în privinţa plăţilor, atacurile lui Carrie Fisher în privinţa discriminării pe bază de vârstă şi toate afirmaţiile de susţinere a nevoii de recunoaştere a rolului foarte important pe care îl au persoanele de sex feminin par să se fi reflectat, în mod neaşteptat, cel puţin într-un sector al industriei de divertisment: covorul roşu, comentează nytimes.com.

Astfel, atât actriţele nominalizate, cât şi cele care au înmânat premii vedetelor prezente la cea de-a 73-a gală a premiilor Globul de Aur, au renunţat la parada obişnuită a demodatelor rochii-sirenă, a celor de tip prinţesă şi a celor vulgare, în favoarea ţinutelor conceptuale.

În acest domeniu s-a făcut remarcată Jennifer Lopez, considerată "regina rochiilor conceptuale", care a purtat în acest an o ţinută spectaculoasă, în nuanţa galben-muştar, creată de Giambattista Valli.

În ceea ce priveşte ţinutele considerate "aventuroase", s-au remarcat actriţele Rooney Mara, care a purtat o rochie Alexander McQueen, dar şi Cate Blanchett, care a impresionat cu o rochie Givenchy.

Brie Larson a purtat o rochie aurie creată de Calvin Klein, iar Jennifer Lawrence a impresionat cu o ţinută a casei franceze Christian Dior.

De altfel, ţinutele aurii, roşii şi negre au fost nuanţele preferate de cele mai multe actriţe prezente la ceremonia de duminică seară. Au impresionat Sophia Bush, într-o ţinută Narciso Rodriguez, Laverne Cox, într-o rochie creată de Elizabeth Kennedy, dar şi Saoirse Ronan, într-o spectaculoasă rochie a casei Yves Saint Laurent.

Katy Perry nu şi-a dezminţit preferinţa pentru nuanţele puternice şi a purtat în acest an o rochie "roz-cuarţ", semnată de Prada.

Una dintre cele mai apreciate ţinute de la Globurile de Aur 2016 a fost aceea purtată de actriţa Alicia Vikander - o creaţie a casei Louis Vuitton.

The Huffington Post a remarcat, de asemenea, ţinutele clasice purtate de Kirsten Dunst - o rochie neagră Valentino -, Emmy Rossum - o rochie roşie Valentino -, Rosie Huntington-Whiteley - o rochie aurie Versace -, Jenna Dewan Tatum - o rochie albastră Zuhair Murad - şi Angela Bassett - o rochie roşie Safiyaa.

Lungmetrajul "The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant" este marele învingător al celei de-a 73-a gale de decernare a Globurilor de Aur, unde pelicula regizată de Alejandro González Iñárritu s-a impus, dumincă, la trei categorii principale - "cel mai bun film-dramă", "cel mai bun regizor" (Alejandro González Iñárritu) şi "cel mai bun rol principal masculin într-un film-dramă" (Leonardo DiCaprio).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici