Creatorii seriei ”South Park”, acuzaţi de fobie la adresa persoanelor transsexuale

Creatorii seriei ”South Park”, Matt Stone and Trey Parker, au fost acuzaţi de fobie la adresa persoanelor transexuale din cauza modului în care ironizează sportivii transexuali în episodul şapte al sezonului 23, arată The Independent.

86 afișări
Imaginea articolului Creatorii seriei ”South Park”, acuzaţi de fobie la adresa persoanelor transsexuale

Creatorii seriei ”South Park”, acuzaţi de fobie la adresa persoanelor transexuale

Cel mai recent episod din serie este construit în jurul personajului Strong Woman (femeie puternică) care intră într-o competiţie sportivă cu un personaj numit Heather Swanson. Potrivit criticilor, Swanson seamănă cu luptătorul Randy Savage, care a murit în 2011. Personajul afirmă că a început să se identifice ca femeie cu numai câteva săptămâni înaintea competiţiei pentru a putea concura. ”Nu sunt aici ca să vorbesc despre transformarea mea, am venit ca să-i bat pe fraieri”, declară personajul care câştigă concursul. Finalul episodului dezvăluie faptul că personajul este un fost iubit al celei care îşi spune Strong Woman şi nu vrea decât să se răzbune pentru despărţire. Campioana de ciclism transgender Rachel McKinnon a criticat episodul pe o reţea socială şi l-a numit ”facil” şi “transphobic”.

”Nu prea mă dau în vând după episodul din South Park. Da, e transfobie. Da, e facil. Da, contribuie la jignirea femeilor şi fetelor trans. Dar oamenii ăştia sunt leneşi şi din ce în ce mai irelevanţi. Futurama a avut aceeaşi poveste în 2003. Cei atinşi de transfobie nu prea mai au glume noi”, a notat joi seară sportiva.

McKinnon a adăugat faptul că ”South Park a arătat mereu o transfobie profundă. Asta nu e prima lor poveste care să arate transfobie pe faţă. Nu o să fie nici ultima. Stone şi Parker sunt transfobi. Daţi cu guma peste ei. Ignoraţi-le serialul leneş”.

În 2018, McKinnon a ajuns prima persoană transexuală care a câştigat un titlu mondial la Campionatul World Masters Track Cycling din California.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici