Cristi Minculescu pleacă în Germania pentru transplant

Cristi Minculescu, vocalul trupei Iris, ar putea pleca săptămâna acesta în Germania, unde urmează să facă un transplant de ficat, donatorul fiind chiar soţia sa, a declarat pentru MEDIAFAX Cosmin Nicoară, impresarul formaţiei.

66 afișări
Imaginea articolului Cristi Minculescu pleacă în Germania pentru transplant

Cristi Minculescu pleacă în Germania pentru transplant (Imagine: Mediafax Foto)

"Aşteptăm să ni se comunice o zi de plecare, dar cel mai probabil va si săptămâna acesta", a spus Nicoară.

El a mai declarat că starea actuală de sănătate a lui Minculescu este bună. "El nu este bolnav, ci doar slăbit", a precizat el.

Cristi Minculescu, în vârstă de 50 de ani, suferă de o boală ereditară, polichistică hepato-renală, moştenită de la tatăl său. Această boală se caracterizează prin apariţia în ficat şi rinichi a unor chisturi, care evoluează şi care pot duce la afectarea funcţiilor organelor.

"După operaţie, doctorii au spus că trei-patru săptămâni trebuie să stea în spital şi două luni acasă. După care poate să reintre în ritm normal de viaţă", a mai zis Nicoară.

La începutul lunii, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat că ministerul va plăti costul intervenţiei, adică 47.000 de euro, restul urmând să fie suportat de familie.

La rândul său, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), profesorul Irinel Popescu, autorul primul transplant hepatic din România şi care a realizat toate tipurile de transplant de ficat de la donator cadavru sau în viaţă, a explicat că a fost de acord ca Minculescu să fie operat în Germania, în urma unei discuţii confidenţiale cu artistul. Totodată, el a confirmat că operaţia este mai ieftină în Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici