Cristi Minculescu va primi titlul de cetăţean de onoare al Craiovei

Consilierii municipali craioveni au aprobat, miercuri, propunerea Primăriei de a-i conferi titlul de cetăţean de onoare al oraşului solistului trupei Iris, Cristi Minculescu, pentru "dragostea şi ataşamentul faţă de Craiova şi faţă de craioveni".

46 afișări
Imaginea articolului Cristi Minculescu va primi titlul de cetăţean de onoare al Craiovei

Cristi Minculescu va primi titlul de cetăţean de onoare al Craiovei (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

Potrivit municipalităţii, titlul de cetăţean de onoare îi va fi acordat solistului trupei Iris, Cristi Minculescu, cu prilejul evenimentelor organizate în cadrul "Zilelor Craiovei", care vor avea loc în perioada 23-26 octombrie.

Consilierii municipali au aprobat, în unanimitate, proiectul de hotărâre propus de Primăria Craiova.

"Oriunde concertează trupa Iris, Cristi Minculescu aminteşte tuturor dragostea sa pentru Craiova şi respectul pe care îl poartă craiovenilor. La Zilele Municipiului Craiova - Ediţia a XII-a, 2008, Cristi Minculescu a primit Diploma de Excelenţă a municipiului Craiova. Vădit emoţionat de acest gest, grav bolnav, şi-a adunat resursele psihice şi fizice şi a oferit un adevărat regal muzical publicului craiovean", se arată în raportul care însoţeşte proiectul de propunere, aprobat de consilierii municipali.

Potrivit sursei citate, Cristi Minculescu a adus, "în mod gratuit", o "imagine pozitivă" Craiovei oriunde a mers în ţară, vorbind publicului la "superlativ" de dragostea lui "fanatică" pentru echipa de fotbal Universitatea Craiova.

Consilierii municipali au mai aprobat conferirea distincţiei de cetăţean de onoare al Craiovei lui Cicerone Ioniţoiu, "pentru curajul de a fi luptat deschis şi direct împotriva regimului comunist, pentru chinurile îndurate în închisorile comuniste din România" şi lui Marin Beşteliu, "pentru activitatea academică şi ştiinţifică depusă în folosul lumii academice craiovene".

Totodată, consilierii au decis să îi acorde distincţia de cetăţean de onoare al Craiovei şi omului de afaceri Constantin Popeci, care a anunţat, miercuri, că renunţă la administraţie şi se retrage din Consiliul Local, acesta fiind consilier din partea PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici