- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (02.03.2009, 17:58)
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Crizele de furie la locul de muncă pot fi benefice pentru carieră
Crizele de furie la locul de muncă nu reprezintă întotdeauna ceva negativ, ele putând fi benefice pentru carieră, cu condiţia să fie controlate, potrivit unui studiu recent publicat în Study of Adult Development, informează bbc.co.uk.
67 afişări

Crizele de furie la locul de muncă pot fi benefice pentru carieră (Imagine: Mediafax Foto)
Studiul realizat de cercetătorii de la Harvard Medical School a relevat faptul că persoanele care îşi reprimă starea de frustrare prezintă de trei ori mai multe probabilităţi de a declara ulterior că au ajuns la un blocaj din punct de vedere profesional.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 824 de persoane, care au fost monitorizate timp de 44 de ani, şi a relevat importanţa menţinerii unui control atunci când un angajat nervos îşi susţine punctul de vedere la locul de muncă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Prima reacție a Rusiei după ce Joe Biden a devenit oficial președintele SUA
-
Vaccinare România 20 ianuarie. Peste 38.000 de persoane vaccinate miercuri, aproape 3.200 cu doza de rapel. Câţi români au fost imunizaţi
-
Kamala Harris a jurat pe două Biblii când a depus jurământul pentru funcţia de vicepreşedinte a SUA
-
FOTO Explozie puternică în cartierul latin din Madrid UPDATE: Cel puţin trei persoane au murit. Mii de persoane au fost evacuate
În schimb, furia necontrolată este distructivă, au declarat cercetătorii.
George Vaillant, coordonatorul acestui studiu, a explicat că oamenii consideră furia drept o emoţie periculoasă, iar societatea actuală îi încurajează "să practice gândirea pozitivă", dar această abordare este autodistructivă şi, în esenţă, reprezintă "o negare dăunătoare a unei realităţi înspăimântătoare".
Persoanele care au o siguranţă de sine sunt, de regulă, capabile să îţi susţină punctul de vedere în mod politicos.
"Emoţiile negative, precum frica şi furia, sunt înnăscute şi sunt extrem de importante", a declarat George Vaillant. Ele sunt adeseori vitale pentru supravieţuirea oamenilor.
Studiul a demonstrat faptul că emoţiile negative controlate contribuie la sporirea atenţiei, voluntarii putând să se concentreze mai bine asupra detaliilor.
Citeşte şi:
Terapia prin ţipete, un remediu bun împotriva stresului
O variaţie genetică, responsabilă de optimism sau pesimism
Progrese în găsirea unei terapii eficiente împotriva stresului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





ULTIMA ORǍ
vezi mai multe