"Cronicile din Narnia 3", lansat în 2010

A treia parte a seriei "Cronicile din Narnia", "Voyage of the Dawn Treader", în regia lui Michael Apted, produs de 20th Century Fox şi Walden Studios, va fi lansată în 2010, informează variety.com.

977 afișări
Imaginea articolului "Cronicile din Narnia 3", lansat în 2010

"Cronicile din Narnia 3", lansat în 2010

Studiourile Fox au confirmat decizia de a se implica în producţia proiectului "The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader". Cele două părţi lucrează în prezent la rezolvarea problemelor legate de buget şi de scenariu, sperând să încheie filmările la sfârşitul verii, pentru ca filmul să poată fi lansat cu ocazia sărbătorilor de iarnă din 2010.

Companiile Fox şi Walden vor împărţi cheltuielile de producţie pentru acest proiect, al cărui buget este estimat la suma de 140 de milioane de dolari. Această sumă este considerabil mai mică decât bugetul de 215 milioane de dolari al filmului "Cronicile din Narnia: Prinţul Caspian", care a fost considerat o dezamăgire faţă de primul film al seriei, "Leul, vrăjitoarea şi dulapul" (2005).

Primul film al seriei a obţinut încasări de 745 milioane de dolari pe plan mondial.

Cu toate acestea, "Prinţul Caspian", considerată cea mai puţin comercială din toate ecranizările celor şapte romane ale seriei "Cronicile din Narnia", s-a clasat pe locul 10 în box office-ul mondial în 2008.

În schimb, "Down Treader" va fi un film pentru familie, iar scopul producătorilor este readucerea în prim plan a aspectului magic, prezent în primul lungmetraj al seriei, dar aproape absent din "Prinţul Caspian".

Producătorii au anunţat că au renunţat la planul original de a filma în Mexic, unde studiourile Fox deţin baza nautică "Rosarito", folosită pentru filmările de la "Titanic" şi "Master and Commander: La capătul Pământului", preferând să filmeze în Australia. Această decizie a fost luată din cauza violenţelor şi recentelor răpiri care au fost înregistrate în apropiere de plaja mexicană Baja.

Actorii Ben Barnes, Skandar Keynes şi Georgie Henley îşi vor relua rolurile (Caspian, Edmund şi Lucy). O figură nouă va fi cea a actorului Will Poulter, cunoscut din filmul "Son of Rambo", care va interpreta rolul Eustace Clarence Scrubb.

Regizorul filmului va fi Michael Apted, preşedintele Sindicatului regizorilor americani. Apted, în vârstă de 66 de ani, este câştigătorul a două premii Bafta şi a primit şapte nominalizări la Oscar, în 1980, pentru filmul despre viaţa cântăreţei de muzică country Loretta Lynn, "Fiica minerului". Producţia a câştigat doar o statuetă, pentru cea mai bună interpretare feminină, Sissy Spacek. Apted a mai realizat filme precum "Amazing Grace" şi "Lumea e prea mică", a 19-a parte a seriei "James Bond".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici