Cruce medievală, găsită într-un coş de gunoi în Austria

O cruce care datează din Evul Mediu şi care valorează 260.000 de lire sterline a fost găsită de o femeie într-un coş de gunoi într-un apartament din Austria, relatează news.independent.co.uk

1 afișare

Obiectul, evaluat de experţi la 260.000 de lire sterline, a fost dus la un muzeu din localitatea austriacă Leogang.

Femeia a găsit crucea în 2004, după ce proprietarul unui hotel din oraşul austriac Zell am Zee a murit, iar apartamentul său a fost golit de către rude. Femeia a găsit crucea în coşul de gunoi şi a arătat-o unei rude a bărbatului decedat, însă aceasta nu a vrut-o şi i-a spus că o poate păstra.

Unul dintre vecinii femeii a văzut crucea, luna trecută, şi, bănuind că ar putea fi specială, a dus-o la muzeu în satul Leogang. Îngrijitorul muzeului, Hermann Mayhofer, a alertat Poliţia. În urma anchetei, s-a stabilit că până la al doilea război mondial crucea a făcut parte dintr-o colecţie poloneză care aparţinea unei familii de nobili. Soţia contelui, Izabella Elżbieta Czartoryska, a ascuns crucea într-un beci din Varşovia, însă naziştii au găsit-o în 1941 şi au luat-o, împreună cu alte obiecte din colecţia acesteia, la un castel în Austria. De atunci, nu se mai ştie ce s-a întâmplat cu obiectul.

Experţii de la Muzeul de Arte din Viena au spus că această cruce provine din Limoges, Franţa, datând din anul 1200.

Potirvit publicaţiei, nu se ştie dacă femeia va primi şi ea bani pentru cruce.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici