Cuba aniversează centenarul naşterii autorului celebrei "Guantanamera" (Galerie Video)

Administraţia locală a Havanei (Cuba) îl va omagia în cadrul unui eveniment cultural pe compozitorul Joseito Fernandez (1908-1979), autorul celui mai celebru cântec cubanez, "Guantanamera", cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea artistului.

85 afișări
Imaginea articolului Cuba aniversează centenarul naşterii autorului celebrei "Guantanamera" (Galerie Video)

Cuba aniversează centenarul naşterii autorului celebrei "Guantanamera"

Evenimentul, organizat de autorităţile din capitala cubaneză, unde Fernandez şi-a petrecut 50 de ani din viaţă, va cuprinde un concurs de interpretare, un colocviu pe tema vieţii şi operei artistului şi, de asemnea, o expoziţie.

Joseito Fernandez este autorul a peste 200 de creaţii muzicale, cele mai multe inspirate de viaţa ţăranilor din Cuba, cea mai celebră melodie a sa fiind "Guantanamera", care datează din 1928.

Melodiile sale au fost interpretate de cântăreţi precum Joe Dassin sau Nana Mouskouri.

 

 

 

 

 

Benny Moré şi Joseito Fernández - "Guantanamera"

Nana Mouskouri and Joe Dassin - "Guantanamera"

Wyclef Jean - "Guantanamera"

Compay Segundo - "Guantanamera"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici