Cum a ajuns Biserica Anglicană să deţină hituri de la artişti ca Beyonce, Blondie sau Rihanna?

  • În Marea Britanie, Biserica investeşte de ani buni în companii de succes.
  • Cel mai recent exemplu e investiţia în compania Hipgnosis, care achiziţonează drepturile hiturilor muzicale.
  • De fiecare dată când asculţi piese de la Beyonce, Biserica Anglicană face bani.
209 afișări
Imaginea articolului Cum a ajuns Biserica Anglicană să deţină hituri de la artişti ca Beyonce, Blondie sau Rihanna?

Există şi biserici care aleg să investească în altceva decât în maşini de lux şi în clopote aurite. În Marea Britanie, Biserica nu aşteaptă nici bani de la Stat, ci se auto-susţine. Biserica Anglicană a investit recent într-o companie numită Hipgnosis, care cumpără drepturi pentru piese cunoscute.

Înfiinţată în urmă cu trei ani, Hipgnosis au cheltuit până acum 1 miliard de dolari pe drepturile a sute de piese. Acum, Biserica deţine în coproprietate drepturile pentru muzica unor artişti ca Whitney Houston, Beyonce, Blondie, Rihanna sau Justin Timberlake.

Fondatorul companiei e Merck Mercuriadis, care în trecut le-a fost manager lui Elton John, Guns N Roses sau Iron Maiden. El crede că face o investiţie mai bună şi mai sigură decât cea în aur sau în petrol. "Important e să ştii în ce piese să alegi să investeşti. E foarte uşor de prevăzut câţi bani vei face din ascultări pentru cântecele astea mari, testate", explică el. De fiecare dată când piesele respective sunt difuzate la radio sau se aud în filme, seriale şi reclame, compania Hipgnosis face bani. Şi, implicit, investitorii săi, printre care şi Biserica Anglicană. "Muzica va fi mereu consumată şi va genera bani, indiferent de vremuri", spune fondatorul companiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici