Cum ar putea o insulă norvegiană să devină primul teritoriu fără fus orar din lume

Insula norvegiană Sommarøy, unde soarele nu apune vreme de 69 de zile pe an, ar putea deveni primul teritoriu fără fus orar din lume, potrivit cnn.com.

3327 afișări
Imaginea articolului Cum ar putea o insulă norvegiană să devină primul teritoriu fără fus orar din lume

O insulă norvegiană ar putea deveni primul teritoriu fără fus orar din lume

Sommarøy, Insula Verii, este situată la aproximativ 320 de kilometri de cercul polar arctic, iar aici soarele străluceşte pe cer din 18 mai până pe 26 iulie, respectiv 69 de zile.

Noaptea polară durează din noiembrie până ianuarie, motiv pentru care, în aceste luni de vară, localnicii încearcă să profite cât mai mult de lumină, fără a ţine cont de timpul convenţional/ ora oficială. La mijlocul "nopţii", poţi vedea copii jucându-se şi oameni care îşi renovează casele, de exemplu.

Cei aproximativ 300 de localnici au semnat o petiţie pentru a declara insula teritoriu fără fus orar şi, săptămâna trecută, s-au întâlnit cu un membru al Parlamentului norvegian pentru a preda lista cu semnături şi a discuta despre provocările practice şi legale ale iniţiativei.

Locuitorii insulei, unde pescuitul şi turismul sunt principalele industrii, speră că astfel vor avea o mai mare flexibilitate în ceea ce programul şcolar şi cel de lucru.

Taguri:
sommarøy,
fus orar,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici