Cum au întâmpinat oamenii din lumea întreagă intrarea în Noul An - GALERIE FOTO

Festivităţi de mare amploare au fost organizate pentru noaptea dintre ani şi pentru prima zi din 2013 în marile oraşe ale lumii, cerul din Sydney, Hong Kong, Londra sau Moscova fiind luminat cu focuri impresionante şi costisitoare de artificii, în timp ce alte capitale au suspendat celebrarea publică a sfârşitului de an din cauza evenimentelor recente.

1049 afișări
Imaginea articolului Cum au întâmpinat oamenii din lumea întreagă intrarea în Noul An - GALERIE FOTO

Cum au întâmpinat oamenii din lumea întreagă intrarea în Noul An (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noua Zeelandă şi Australia sunt primele ţări care au sărbătorit Anul Nou 2013, cu un foc tradiţional de artificii în Golful Sydney. Peste 1,5 milioane de persoane au asistat la un foc de artificii deasupra Golfului Sydney, care a luminat faimoasa sa Operă. Show-ul a fost creat pe muzica artistei pop Kylie Minogue.

"Evenimentele organizate de Anul Nou la Sydney sunt cunoscute în lumea întreagă şi sunt văzute de peste un miliard de persoane, nu doar pentru că este primul mare spectacol din 2013, ci pentru că este cel mai frumos", a declarat Clover Moore, primarul oraşului.

Grecii au păşit în noul an cu un discurs optimist al premierului Antonis Samaris, care le-a promis acestora că partea cea mai rea a crizei financiare a trecut şi a declarat 2013 "un an al speranţei", scrie Daily Mail

GALERIE FOTO

Venezuela a anulat toate festivităţile publice specifice Anului Nou după ce starea de sănătate a preşedintelui venezuelean Hugo Chavez, bolnav de cancer, s-a înrăutăţit. Susţinători ai liderului au petrecut ziua de 31 decembrie 2012 rugându-se în timpul slujbelor ţinute în Caracas. Duminică, vicepreşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat că Chavez prezintă "noi complicaţii" a căror tratare "nu este lipsită de riscuri", după ce a fost supus la 11 decembrie unei a patra operaţii de cancer într-un spital din Havana.

În New York, artistul sud-coreean Psy a cântat alături de rapperul american MC Hammer pentru locuitorii care au sărbătorit sosirea anului nou în Times Square. Aproximativ un milion de persoane sunt aşteptate să asiste la festivităţile publice. 

În Sri Lanka, numeroşi credincioşi au marcat începutul lui 2013 prin ceremonii religioase.

În capitala Myanmarului, aproximativ 50.000 de oameni au sărbătorit primul eveniment public de celebrare a intrării în noul an.

În Columbia, pe 31 decembrie a fost respectată o tradiţie populară care constă în arderea păpuşilor "vechiului an", făcute din carton, cârpe şi rumeguş şi care simbolizează lucrurile rele din anul care tocmai a trecut.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici