Cum picta Hitler? Tablou cu peisaj marin, într-o noapte cu lună plină, scos la licitaţie - FOTO

Un tablou pictat în 1913 de Adolf Hitler (1889-1945) a fost scos la licitaţie în Slovacia, la un preţ de pornire de 10.000 de euro, a anunţat casa de licitaţii Darte.

3089 afișări
Imaginea articolului Cum picta Hitler? Tablou cu peisaj marin, într-o noapte cu lună plină, scos la licitaţie - FOTO

Un tablou pictat de Adolf Hitler, scos la licitaţie în Slovacia - FOTO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Patru persoane participă la această licitaţie", care se desfăşoară online, a spus proprietarul Darte, Jaroslav Krajnak.

Tabloul cu dimensiuni de 60 x 48 cm este un peisaj marin, într-o noapte cu lună plină.

"Tabloul a fost scos la licitaţie de familia unui pictor slovac ce s-a întâlnit, probabil, personal cu Hitler în perioada în care acesta încerca să se impună ca pictor la Viena", a spus Krajnak.

"Pentru mine, Hitler, în 1913 - data la care a pictat tabloul -, nu este decât un artist, nu ştia încă ce va deveni zeci de ani mai târziu", a spus proprietarul, citat de casa de licitaţii.

Anul trecut, casa Darte a vândut, pentru 10.200 de euro, o altă pictură de Adolf Hitler, scoasă la licitaţie de aceeaşi familie.

Licitaţia online, unde mai este disponibil un tablou de Pablo Picasso evaluat la 15 milioane de euro, se încheie duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici