Cum s-a descurcat ducesa de Cambridge la primul discurs oficial în străinătate - VIDEO

Catherine, soţia prinţului William, a susţinut primul ei discurs oficial în străinătate, joi, în Malaysia, cu ocazia unui important turneu pe care cuplul princiar britanic îl efectuează în regiunea Asia-Pacific cu scopul de a-şi perfecţiona tehnicile aferente protocolului regal.

1170 afișări
Imaginea articolului Cum s-a descurcat ducesa de Cambridge la primul discurs oficial în străinătate - VIDEO

Cum s-a descurcat ducesa de Cambridge la primul discurs oficial în străinătate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Oferind copiilor şi familiilor lor un loc în care ei beneficiază de sprijin, îngrijiri medicale şi o ameliorare a condiţiilor de viaţă, într-un moment în care ei au o mare nevoie, putem pur şi simplu să schimbăm o viaţă", a declarat ducesa de Cambridge, în timpul vizitei pe care a făcut-o la un centru de îngrijiri paliative pentru copii.

"Cu ajutorul unor îngrijiri paliative eficiente, vieţile pot fi transformate", a adăugat ea, lansând cu această ocazie un nou program de îngrijire pediatrică în acel centru medical din Kuala Lumpur.

Acest prim discurs susţinut în străinătate era foarte aşteptat de jurnaliştii şi specialiştii în istoricul casei regale britanice, care analizează în cele mai mici detalii gesturile şi faptele ducesei de Cambridge, încercând să determine astfel stilul pe care tânăra soţie a prinţului William îl va imprima familiei regale.

Cuplul princiar a stat apoi de vorbă cu câţiva bolnavi care făceau desene pe cărămizi din ardezie, care vor fi apoi asamblate într-un zid special, ce va fi construit la intrarea stabilimentului.

Prinţul William a desenat o pisică şi un şoarece, semănând cu personajele din desenul animat "Tom şi Jerry", iar prinţesa Catherine l-a rugat pe un băiat de 14 ani să îi spună ce ar prefera să îi deseneze.

"Desenaţi-mi ceva care mă face fericit", a răspuns adolescentul, iar ducesa britanică a desenat un copac deasupra căruia zburau câteva păsări.

Cuplul princiar, care străbate regiunea în cadrul unor evenimente organizate pentru a marca jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a, a sosit joi în Malaysia, a doua etapă, după Singapore, a acestui turneu care va dura nouă zile.

Prinţul William şi soţia lui vor ajunge sâmbătă la un centru de conservare a animalelor de pe insula Borneo, iar apoi vor vizita două mici state din Oceanul Pacific, membre şi ele în Commonwealth: Insulele Salomon, de duminică până marţi, şi Insula Tuvalu, unde cei doi vor rămâne până miercuri, 19 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici